Лайм

Популярний східний салат: як приготувати кускус з овочами і оливками

Легка страва для сніданку, обіду або вечері

Кускус - символ східної кухні, проте останнім часом ця крупа стала популярною й серед українців. Кускус може виступати гарніром до запеченої риби або птиці, а також бути самостійною стравою у вигляді салату. theLime підібрав для вас простий рецепт східного салату - табуле з кускусом. В оригіналі цей холодний салат готують з булгуром, але кускус спрощує приготування і надає страві легкості.

Інгредієнти: кускус (100 г), середні помідори (2 шт.), огірок великий (1 шт.), свіжа петрушка (пучок), кінза (за бажанням), м'ята або зелена цибуля (кілька гілочок), зелені оливки (жменя), оливкова олія (2-3 ст.л.), часник (1 зубчик), лимонний сік, сіль, чорний перець (за смаком).

Фото: instagram.com/malvalanda

Приготування:

У невелику каструлю налийте 220 г води, доведіть до кипіння та засипте кускус. Перемішайте, накрийте кришкою та зніміть з плити. Залишіть до запарювання крупи та повного остигання.

Для запарювання кускуса використовується пропорція 1:2 (крупа: вода), але перед приготуванням звіряйте з інформацією на упаковці.

Поки крупа остигає, підготуйте овочі та заправку. Помідори середнього розміру та великий огірок ретельно промийте, обсушіть та наріжте дрібним кубиком. Вимиту зелень подрібніть. Оливки наріжте дрібно.

Для заправки з'єднайте оливкову олію, пропущений через прес часник, сіль, перець та лимонний сік. Перемішайте.

Читайте також: Як і з чим готувати кускус: 3 рецепти для легкого сніданку, обіду та вечері.

У глибокій мисці змішайте готовий кускус, нарізані овочі, зелень та оливки і полийте заправкою. Перемішайте та подавайте до столу.

Цей салат можна використовувати як самостійну страву або гарнір. Цікавим поєднанням стане табуле з яйцями пашот – у такому вигляді можна подати салат на сніданок.

Фото: instagram.com/malvalanda

Раніше ми розповідали, як і з чим приготувати булгур: 3 легкі рецепти на кожен день.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям