Лайм

Як приготувати банош з бринзою та шкварками: простий рецепт

Здивуйте свою родину та гостей

Банош – знаменита гуцульська страва, яка славиться не лише своїми смаковими якостями, а й ситністю. Його можна приготувати за класичним рецептом або ж поекспериментувати та додати до основних компонентів шкварки та смажені гриби. theLime підібрав для вас простий рецепт, яким поділилися на сторінці nepidvede в соцмережі Instagram.

Інгредієнти: молоко (300 мл), кукурудзяна крупа (150 г), печериці (150 г), сало (100 г), сметана (200 г), бринза (150 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), сіль (за смаком).

Фото: pinterest.com

Приготування:

Для приготування шкварок сало нарізаємо невеликими шматочками. Сковороду розігріваємо та викладаємо на неї подрібнене сало. Підсмажуємо на середньому вогні.

Готові шкварки перекладаємо на чисту тарілку, а витоплений жир залишаємо у сковороді.

Гриби промиваємо в проточній воді або протираємо вологою ганчіркою, зрізаємо, якщо є, прим'яті або зіпсовані місця. Нарізані печериці перекладаємо в сковороду, де підсмажували шкварки, солимо, обсмажуємо до напівготовності.

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо в проточній воді та нарізаємо кубиками. Додаємо в сковороду з грибами,тушкуємо до золотистого кольору.

Читайте також: Як зварити ніжну молочну кашу з кукурудзяною крупою.

У глибоку каструлю виливаємо молоко, додаємо до нього сметану і дрібку солі, доводимо до кипіння.

Кукурудзяну крупу для баноша з бринзою та салом заздалегідь промиваємо у кількох водах. Невеликими порціями всипаємо крупу в каструлю із молоком. Перемішуємо, щоб не було грудочок. Потім зменшуємо вогонь і варимо крупу приблизно 10-20 хвилин, доки вона не стане густою.

Бринзу подрібнюємо ножем.

Готову кашу викладаємо в тарілки, додаємо шкварки, гриби та цибулю. Посипаємо шматочками бринзи.

Подаємо банош з бринзою та салом до столу та насолоджуємося смаком.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні