Банош – знаменита гуцульська страва, яка славиться не лише своїми смаковими якостями, а й ситністю. Його можна приготувати за класичним рецептом або ж поекспериментувати та додати до основних компонентів шкварки та смажені гриби. theLime підібрав для вас простий рецепт, яким поділилися на сторінці nepidvede в соцмережі Instagram.
Інгредієнти: молоко (300 мл), кукурудзяна крупа (150 г), печериці (150 г), сало (100 г), сметана (200 г), бринза (150 г), цибуля ріпчаста (1 шт.), сіль (за смаком).
Приготування:
Для приготування шкварок сало нарізаємо невеликими шматочками. Сковороду розігріваємо та викладаємо на неї подрібнене сало. Підсмажуємо на середньому вогні.
Готові шкварки перекладаємо на чисту тарілку, а витоплений жир залишаємо у сковороді.
Гриби промиваємо в проточній воді або протираємо вологою ганчіркою, зрізаємо, якщо є, прим'яті або зіпсовані місця. Нарізані печериці перекладаємо в сковороду, де підсмажували шкварки, солимо, обсмажуємо до напівготовності.
Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо в проточній воді та нарізаємо кубиками. Додаємо в сковороду з грибами,тушкуємо до золотистого кольору.
Читайте також: Як зварити ніжну молочну кашу з кукурудзяною крупою.
У глибоку каструлю виливаємо молоко, додаємо до нього сметану і дрібку солі, доводимо до кипіння.
Кукурудзяну крупу для баноша з бринзою та салом заздалегідь промиваємо у кількох водах. Невеликими порціями всипаємо крупу в каструлю із молоком. Перемішуємо, щоб не було грудочок. Потім зменшуємо вогонь і варимо крупу приблизно 10-20 хвилин, доки вона не стане густою.
Бринзу подрібнюємо ножем.
Готову кашу викладаємо в тарілки, додаємо шкварки, гриби та цибулю. Посипаємо шматочками бринзи.
Подаємо банош з бринзою та салом до столу та насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як зробити легкий дієтичний кус-кус із овочами та курячим філе.
- Читайте також на theLime, як приготувати рис, щоб він не злипався.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.