Хачапурі по-аджарськи – страва родом із Грузії. Випічку у вигляді човника з яйцем та сиром дуже люблять і в Україні, тому господині підшукують рецепт, який підійде їхній сім'ї. Якщо ви вже пробували приготувати лінивий хачапурі, візьміть на замітку традиційний рецепт грузинської випічки, який виходить не гірше, ніж у ресторані.
Інгредієнти для тіста (на 2 хачапурі): яйце (1 шт.), молоко (70 мл), вода (70 мл), розтоплене вершкове масло (40 г), цукор (1 ч.л.), сіль (1/2 ч.л.), борошно (300 г), сухі дріжджі (5 г)
Інгредієнти для змащування хачапурі: жовток (1 шт.), молоко (2 ст.л.)
Інгредієнти для начинки: сир сулугуні (300 г), сир кисломолочний (100 г), молоко або вершки (близько 80 мл), жовтки (2 шт.).
Приготування:
У глибокій мисці з'єднайте яйце, сіль, цукор, молоко, воду та розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішайте вінчиком. Далі додайте борошно, дріжджі і добре вимішайте ложкою, а потім перекладіть на робочу поверхню і замісіть еластичне тісто. На це у вас піде приблизно 10 хвилин.
Готове тісто перекладіть у чисту миску, змащену олією, накрийте харчовою плівкою і відставте убік "відпочивати".
Читайте також: Хачапурі без випічки: як швидко приготувати на сковороді із сиром сулугуні.
Тим часом приготуйте начинку. Сулугуні натріть на тертці і з'єднайте його з сиром. Додайте сіль, молоко або вершки та ретельно перемішайте.
Тісто, що відпочило, розділіть на дві частини і кожну розкотайте в овал. Частину начинки викладіть у бортики, добре її защипніть і сформуйте човники. Перекладіть на деко, застелене пергаментом, і наповніть начинкою, що залишилася. Бортики змастіть сумішшю з жовтка та молока.
Випікайте в духовці за температури 210 градусів 25 хвилин. Готові хачапурі по-аджарськи доповніть жовтком і насолоджуйтесь смачним результатом.
Раніше ми розповідали, як приготувати ліниві чебуреки з лаваша.