Лайм

Смачні навіть у холодному вигляді: як приготувати біляші з м'ясом на воді

Візьміть собі на замітку

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт біляшів з м'ясом: хтось готує тісто для них на кефірі, а хтось – на молоці. theLime підібрав ще один варіант – на дріжджовому тісті та ділиться з вами простим рецептом.

Фото: instagram.com/galiabaluvana_lutsk

Інгредієнти для тіста: тепла вода (375 г), дріжджі (1 ч. л.), цукор (1,5 ст. л.), сіль (1/3 ч. л.), рослинна олія (3 ст. л.), борошно (600 г).

Приготування:

Для приготування таких біляшів необхідно заздалегідь зробити готову начинку відварити м'ясо і пропустити його через м'ясорубку разом із цибулею.

Воду для дріжджового тіста злегка підігріваємо, додаємо до неї сухі дріжджі та перемішуємо.

Потім додаємо цукор, сіль, рослинну олію і поступово просіяне через сито борошно.

Замішуємо тісто руками. Якщо потрібно – додаємо ще трохи борошна (але не більше 50 г).

Залишаємо тісто "відпочивати" на 1 годину.

Читайте також: Як приготувати ідеальне тісто для біляшів, щоб були ніжні та хрусткі: рецепт на молоці.

Розкочуємо дріжджове тісто і формуємо з нього біляші. Повинно вийти приблизно 12 біляшів або 18 пиріжків.

Розігріваємо сковороду з великою кількістю рослинної олії відзначимо, що при жарці вона повинна покривати пиріжки приблизно до середини.

Смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки. Потім викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.

Подаємо апетитні біляші з м'ясом до столу та насолоджуємося смаком. Також їх можна взяти з собою в дорогу або на прогулянку як перекус у холодному вигляді вони також смачні.

Фото: instagram.com/galiabaluvana_lutsk

Цікаві новини для вас:

  1. Улюблений рецепт на літо: як приготувати оладки з кабачків без зайвої олії.
  2. Сирки в шоколадній глазурі можна приготувати вдома: як це зробити.
  3. Смаком нагадує чизкейк: як приготувати в духовці ніжну сирну запіканку.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій