Влітку свіжі салати стають одним із головних елементів повсякденного меню. Серед легких, але ситних рецептів особливою популярністю користується салат із тунцем. Готувати його можна різними способами, і на цей раз theLime підібрав для вас рецепт із авокадо, оливками та сиром.
Інгредієнти: 1 банка консервованого тунця (80 г), 75 г свіжої руколи, 1 середній помідор або 4 коктейльні, 10 оливок, 1 невелике авокадо, 70 г моцарелли або адигейського сиру. Для заправки – 2 ст. ложки оливкової олії, 1 ст. ложка соєвого соусу, 1 ч. ложка дижонської гірчиці, 1 ч. ложка меду, 1 ст. ложка лимонного соку.
Читайте також: Ідеї для смачних бутербродів: топ-4 рецепти яєчного салату, який можна намазати на хліб.
Приготування салату з тунцем
Спочатку приготуйте соус для салату з тунцем: у піалі з'єднайте оливкову олію, соєвий соус, лимонний сік, діжонську гірчицю з зернятками та мед. Усі інгредієнти перемішайте виделкою.
Стигле авокадо розріжте на дві половинки, вийміть кісточку і м'якоть за допомогою ложки; наріжте кубиками. Оливки різати не обов'язково: головне, щоб у них не було кісточок.
Коктейльні томати розріжте на четвертинки, а якщо у вас один середній помідор – наріжте кубиками чи напівкільцями. Також кубиками ріжуть і сир (підійде як моцарелла, так і адигейський).
На дно глибокої тарілки викладіть руколу, зверху – авокадо, оливки, помідори, сир і тунець. Зверху вилийте соус, і салат готовий до вживання: перемішувати його не обов'язково.
Раніше ми розповідали, як готують омлети у різних країнах світу.