Багато господинь у теплу пору року намагаються готувати для своєї родини більш легкі перші страви. Наприклад, можна зробити класичну окрошку на сметані або холодник (буряк) - холодний борщ з буряка. theLime підібрав для вас простий рецепт останнього.
Читайте також: Нестандартний рецепт: як приготувати салат з крабовими паличками та червоноголовою капустою.
Інгредієнти: відварені буряки (350 г), кефір (1 л), холодна вода (250 мл), свіжі огірки (350 г), кріп (30 г), зелена цибуля (30 г), часник (2-3 часточки), сіль (за смаком), чорний перець (за смаком), варені яйця (2-3 шт.).
Приготування:
Завчасно підготуємо всі інгредієнти. Буряк промиваємо у проточній воді та відварюємо приблизно 1-1,5 години залежно від того, молодий він чи старий. Також його можна запекти в духовці: обгортаємо кожен у фольгу і викладаємо на решітку. Випікаємо за температури 200°С 30-40 хвилин. Потім чекаємо, поки він охолоне, згодом тремо його на тертці.
Яйця відварюємо вкруту – 10 хвилин після закипання. Потім очищаємо їх та нарізаємо середнім кубиком.
Натертий буряк висипаємо в глибоку ємність, додаємо в неї воду, кефір і нарізані яйця.
Читайте також: Онігірі – рисові трикутнички з начинкою: блогерка показала, як приготувати кулінарну новинку.
Потім посипаємо сіллю, перцем, додаємо подрібнений часник і добре перемішуємо. Кількість спецій потрібно додавати до смаку.
Зелень для холодного супу промиваємо, викладаємо на кілька хвилин на паперові рушники. Потім подрібнюємо ножем та викладаємо в ємність з іншими інгредієнтами.
Огірок споліскуємо у воді, за бажанням очищаємо, нарізаємо кубиком чи тремо на тертці. Додаємо його в охолодник.
Готову першу страву прибираємо приблизно на годину в холодильник, а потім подаємо до столу холодним.
Дізнайтесь також, як приготувати ідеальні сирники, які подають у ресторані: рецепт Лілії Цвіт.