Лайм

Як правильно готувати класичну окрошку на сметані: простий рецепт

Здивуйте свою сім'ю

Кожна господиня намагається готувати для своєї сім'ї смачні та корисні перші страви. І якщо ви вже робили зелений борщ, цього разу порадуйте близьких класичною окрошкою на сметані. theLime підібрав для вас простий рецепт.

Інгредієнти: картопля (2-3 шт.), огірки (1 шт.), редис (100 г), яйця (2 шт.), варена ковбаса (150 г), зелена цибуля (20 г), кріп (20 г), сметана (200 г), вода (700 мл), сіль (за смаком), лимонна кислота (за смаком).

Читайте також: Як приготувати солянку з ковбасою та свининою: простий рецепт.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Картоплю промиваємо у проточній воді та викладаємо у каструлю. Заливаємо фільтрованою водою, солимо і відварюємо в мундирі до готовності - приблизно 25-30 хвилин. Потім очищаємо від шкірки, вирізаємо "вічка" і ріжемо середнім або маленьким кубиком.

В іншій каструлі варимо яйця вкруту - 10 хвилин після закипання. Перекладаємо їх у холодну воду, потім чистимо і нарізаємо дрібним кубиком.

Огірок промиваємо у проточній воді, зрізаємо кінчики і також нарізаємо кубиками. Зелену цибулю та кріп миємо, викладаємо на паперові рушники, потім подрібнюємо ножем.

Ковбасу та редис нарізаємо так само, як і інші інгредієнти.

Змішуємо всі підготовлені інгредієнти у великій мисці або каструлі, солимо і додаємо трохи лимонної кислоти. Перемішуємо та заправляємо сметаною 20% жирності. Потім заливаємо холодною водою, яку потрібно заздалегідь закип'ятити і остудити.

Подаємо апетитну окрошку, розлив у порційні тарілки.

Фото: pinterest.com

Дізнайтеся також, що приготувати з лаваша: рецепт смачного омлету з беконом та сиром.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні