Багато хто з нас любить побалувати себе після важкого робочого дня або у вихідні дні стравами японської кухні, наприклад, ролами або суші. І якщо ви вже пробували робити ліниві суші в склянці, приготуйте онігірі. Це страва японської кухні з прісного рису, зліпленого у вигляді трикутника чи кулі. theLime вирішив докладніше розповісти, як їх зробити.
Читайте також: Як приготувати рис для суші та не зіпсувати: рецепт і прості поради.
Інгредієнти: готовий рис для суші (500 г), рисовий оцет (30 мл), цукор (2 ст. л.), сіль (1 ч. л.), консервований лосось (1 банк), майонез (2 ч. л.), гострий соус Шрірача (2 ч. л.), соєвий соус (1 ч. л.).
Приготування:
Попередньо потрібно відварити рис для суші.
У мисці з'єднуємо рисовий оцет, цукор і сіль і прогріваємо доти, доки не розчиниться цукор.
Беремо половину рису та вливаємо оцтову суміш. Перемішуємо та додаємо другу половину рису.
Читайте також: Чим можна замінити бамбуковий килимок для суші: вистачить простих підручних засобів.
Готуємо начинку. Змішуємо консервований лосось з майонезом, гострим соусом Шрірача та соєвим соусом.
Мокрими руками робимо з рису кульку, відкриваємо її, викладаємо приблизно 1 ч. л. начинки, накриваємо ще трохи рисом і, притискаючи, формуємо трикутник. За бажанням можна підсмажити на краплі олії до рум'яності.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачні суші та заощадити час.
- Читайте також на theLime про 5 популярних помилок, які зіпсують ваші домашні суші та роли.
Цікаві новини для вас:
- Як у ресторані японської кухні: рецепт простого та смачного місо-супу.
- Спрінг-роли – хіт сезону: як їх приготувати вдома та як подати.
- Як приготувати японський рамен у домашніх умовах: простий рецепт.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.