Лайм

Весняний рецепт: як приготувати на обід зелений борщ з кропивою

Побалуйте близьких

Супи – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону кожної людини. І якщо вам хочеться урізноманітнити його простою і смачною першою стравою, то спробуйте зробити щось небанальне, наприклад, густий сирний крем-суп або зелений борщ з кропивою. theLime підібрав простий рецепт останнього.

Читайте також: Смачна страва на обід: як приготувати вершковий суп з мисливськими ковбасками.

Фото: instagram.com/olena_sagun

Інгредієнти: картопля (8 шт.), яйця (4 шт.), зелена цибуля (1 пучок), щавель (2 пучка), петрушка (1 пучок), кропива (1 великий пучок), кріп (1 маленький пучок), сіль, перець (за смаком), рослинна олія (1 ст.л.), яблучний оцет 6% (1 ст. л.).

Приготування:

Картоплю очищаємо, нарізаємо кубиком. Викладаємо в каструлю із гарячою водою.

Тепер ретельно промиваємо у проточній воді всю зелень: петрушку, щавель, кропиву, кріп та зелену цибулю. Викладаємо на паперові рушники на декілька хвилин, щоб увібралася зайва волога. Потім нарізаємо зелень, крім кропиви.

Кропиву потрібно обдати окропом, щоб вона не "пожалила" руки. Для цього наливаємо в миску окріп, надягаємо гумову рукавичку і кропиву опускаємо на кілька секунд. Потім нарізаємо кропиву.

Читайте також: Як зварити ідеальний курячий бульйон, щоб був прозорий і золотистий.

Коли картопля звариться, по черзі починаємо додавати зелень. Починаємо з кропиви, потім решту нарізаних інгредієнтів. Проварюємо зелень 10 хвилин із моменту закипання.

В окремій каструлі відварюємо яйця вкрутц – 10 хвилин після закипання води. Потім очищаємо від шкаралупи та нарізаємо кубиком.

Додаємо подрібнені яйця в каструлю з картоплею та зеленню, перемішуємо, солимо, перчимо. В самому кінці додаємо яблучний оцет і олію. Проварюємо 5 хвилин та знімаємо з вогню.

Розливаємо в тарілки та подаємо до столу.

Цікаві новини для вас:

  1. Традиційні страви пісного меню: що готувати без м'яса під час Великого посту.
  2. Борщ з грибами без м'яса – смачна страва пісного меню: як його приготувати.
  3. Як зварити смачний капусняк за бабусиним рецептом: простий рецепт з пшоном.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами

Знамениті лимонні панкейки із газети New York Times - рецепт, який став легендою

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати знамениті лимонні панкейки з рікотою за рецептом з газети New York Times