Лайм

Класичний рецепт на зиму: як приготувати варення з полуниці з лимонною кислотою

Знадобиться зовсім небагато компонентів

Якщо ви вже знаєте рецепт густого полуничного джему, цього разу спробуйте приготувати улюблену літню ягоду іншим способом. Далі ми розповімо, як зробити ніжне варення з цілою полуницею та додаванням лимонної кислоти.

Інгредієнти: 2 баночки по 250 мл, 500 г полуниць, 400 г цукру, 1 ч. л. води, 1 г лимонної кислоти. Пропорції вказані для приготування варення на дві банки по 250 мл.

Фото: unsplash.com

Приготування: полуницю добре миємо разом із хвостиками, після чого хвостики обриваємо. Перекладаємо ягоди в каструлю та засипаємо їх цукром. Додаємо 1 чайну ложку води, накриваємо каструлю кришкою та залишаємо полуницю з цукром постояти на кілька годин - для того, щоб вона пустила сік. Приблизно на 4 години.

Після того як вказаний час минув, все добре перемішуємо та ставимо полуницю готуватися на плиту, доводимо її до кипіння, а після того як ягоди закипіли, варимо їх ще протягом 15 хвилин. У процесі приготування обов'язково знімаємо білу піну, яка з'являється. Після того, як полуниця покипіла 15 хвилин, знімаємо її з плити та даємо охолонути.

Читайте на тему: Королівське варення: як приготувати ягідний джем з порічок та апельсину.

Далі ягоди ставимо повторно готуватися: знову доводимо до кипіння та варимо ще 15 хвилин. Не забуваємо знімати білу піну з поверхні. Повторити таку маніпуляцію потрібно від 4 до 8 разів – в залежності від того, яка буде густота варення. На етапі завершення приготування варення додаємо 1 г лимонної кислоти.

Фото: unsplash.com

Готове варення розливаємо у баночки, закручуємо їх кришками, перевертаємо та накриваємо щільним рушником. Залишаємо на ніч до повного охолодження.

Порада: баночки можете простерилізувати у духовці, а кришки - у каструлі з киплячою водою.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні