Для багатьох господинь приготування оригінальних страв є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок. І якщо ви вже робили пиріг-жульєн на листковому тісті або ситний Яворівський пиріг з гречкою, цього разу спечіть Кіш лорен. theLime ділиться простим рецептом.
Кіш лорен – національна французька страва, яка поширена в Лотарингії на північному сході Франції. Кіш – це відкритий пиріг із рубленого тіста з різними начинками.
Інгредієнти для тіста: борошно (250 г), цукор (0,5 ч. л.), сіль (щіпка), вершкове масло (125 г), яйце (1 шт.), холодне молоко (2 ст. л.).
Інгредієнти для начинки: броколі (400 г), цибуля (1 шт.), твердий сир (300 г), куряче філе (500 г), консервований горошок.
Інгредієнти для заливки: яйця (4 шт.), сметана (300 г), сіль, перець, прованські трави (за смаком).
Приготування:
Для начинки відварюємо або обсмажуємо куряче філе. Брокколі також слід відварити: підігріваємо у каструлі воду, коли вона закипить, кидаємо в неї суцвіття броколі та чекаємо буквально 3-4 хвилини. Потім зливаємо цю воду і заливаємо брокколі холодною.
Вершкове масло для основи пирога слід заздалегідь покласти в морозильну камеру на 10-15 хвилин.
Тремо холодне масло на великій терці, змішуємо його з борошном, потім додаємо холодне молоко та яйце. Замішуємо тісто і збираємо його в кулю. Ставимо у холодильник на 30-60 хвилин.
Читайте також: Як зробити смачний осетинський пиріг із картоплею та сиром: докладний рецепт.
Розкочуємо тісто між двома аркушами пергаменту. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, викладаємо в неї тісто, формуючи бортики. Робимо виделкою невеликі отвори у тісті. Ставимо його на 5-10 хвилин у морозилку.
Для начинки обсмажене куряче філе нарізаємо шматочками, змішуємо його з броколі, консервованим горошком, обсмаженою цибулею і твердим натертим сиром.
Для заливки змішуємо в глибокій мисці яйця, сіль, перець, приправи за смаком і сметану. Збиваємо вінчиком, щоб вийшла однорідна маса.
Викладаємо начинку на підготовлену основу, зверху поливаємо заливкою.
Ставимо пиріг з куркою в заздалегідь розігріту до 180°С духовку і випікаємо 35-40 хвилин до готовності.
Потім чекаємо, поки апетитна французька страва охолоне, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пастуший пиріг з фаршем.
- Читайте також на theLime, як приготувати заливний пиріг з куркою та грибами.
Цікаві новини для вас:
- Соковита полунична галета – найпопулярніший рецепт літа: як її приготувати.
- Десерт з двох інгредієнтів: як приготувати лінивий тірамісу.
- Густе полуничне варення: як приготувати ароматний конфітюр з крохмалем.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.