Лайм

Соковита полунична галета – найпопулярніший рецепт літа: як її приготувати

Побалуйте своїх близьких оригінальною випічкою

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних італійським варіантом пирога під назвою сбрічолата, цього разу здивуйте полуничною галетою. theLime підібрав простий рецепт, з яким впорається навіть господиня-початківець.

Галета – це термін, який використовується у французькій кухні для позначення різних типів плоских круглих чи будь-якої іншої форми хрустких пирогів.

Фото: instagram.com/zaryanka78_kitchen

Інгредієнти: гаряча вода (80 мл), рослинна олія (60 мл), борошно (200 г), розпушувач (1 ч. л.), цукор (1 ст. л.), сіль (щіпка), крохмаль (1 ч. л.), полуниця.

Приготування:

У глибоку миску виливаємо гарячу воду та рослинну олію. Додаємо цукор, сіль і в декілька етапів просіяне через сито борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто спочатку силіконовою лопаткою, потім вимішуємо руками. Спочатку воно буде кришитися, проте продовжуємо місити, поки тісто не стане гладким. Загортаємо його в харчову плівку та залишаємо в холодильнику приблизно на 1 годину.

Читайте також: Легкий сезонний десерт: як приготувати полуничний мус з йогуртом.

Тим часом приготуємо начинку для полуничної галети. Ягоди заздалегідь промиваємо у проточній воді, видаляємо плодоніжки, відкидаємо на друшляк, щоб витікла зайва вода, потім нарізаємо. Додаємо в полуницю цукор та крохмаль, ретельно перемішуємо.

Присипаємо робочу поверхню борошном (або можна скористатися силіконовим килимком) і розкочуємо на ній тісто в коло товщиною 1 см. Перекладаємо його на деко, застелене пергаментним папером. Викладаємо посередині начинку та загинаємо краї тіста поверх неї.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і ставимо в неї деко з пирогом. Випікаємо приблизно 30-35 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки французька галета трохи охолоне.

Розрізаємо полуничний десерт на порційні шматочки та подаємо ароматну випічку до столу.

Цікаві новини для вас:

  1. Густе полуничне варення: як приготувати ароматний конфітюр з крохмалем.
  2. Гарно ліпиться та вариться: як приготувати заварне тісто для пельменів і вареників.
  3. Всесвітній день морозива відзначають 10 червня: найкращі рецепти, які можна приготувати вдома.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знають, як зберегти кохання: ці знаки Зодіаку будують стосунки на відстані

Представники яких знаків Зодіаку не бояться труднощів та зможуть зберегти вогонь кохання, незважаючи на те, що знаходяться далеко  

Окрошка втамує спрагу і голод: найсмачніший рецепт літньої страви

Як у домашніх умовах приготувати освіжаючу окрошку на кефірі та сметані, щоб урізноманітнити меню своєї родини холодним супом  

Як зрозуміти, чого не вистачає капусті: поради і ефективні добрива

Як визначити нестачу тієї чи іншої речовини для правильного росту та розвитку капусти, а також як часто її необхідно поливати