Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних італійським варіантом пирога під назвою сбрічолата, цього разу здивуйте полуничною галетою. theLime підібрав простий рецепт, з яким впорається навіть господиня-початківець.
Галета – це термін, який використовується у французькій кухні для позначення різних типів плоских круглих чи будь-якої іншої форми хрустких пирогів.
Інгредієнти: гаряча вода (80 мл), рослинна олія (60 мл), борошно (200 г), розпушувач (1 ч. л.), цукор (1 ст. л.), сіль (щіпка), крохмаль (1 ч. л.), полуниця.
Приготування:
У глибоку миску виливаємо гарячу воду та рослинну олію. Додаємо цукор, сіль і в декілька етапів просіяне через сито борошно з розпушувачем. Замішуємо тісто спочатку силіконовою лопаткою, потім вимішуємо руками. Спочатку воно буде кришитися, проте продовжуємо місити, поки тісто не стане гладким. Загортаємо його в харчову плівку та залишаємо в холодильнику приблизно на 1 годину.
Читайте також: Легкий сезонний десерт: як приготувати полуничний мус з йогуртом.
Тим часом приготуємо начинку для полуничної галети. Ягоди заздалегідь промиваємо у проточній воді, видаляємо плодоніжки, відкидаємо на друшляк, щоб витікла зайва вода, потім нарізаємо. Додаємо в полуницю цукор та крохмаль, ретельно перемішуємо.
Присипаємо робочу поверхню борошном (або можна скористатися силіконовим килимком) і розкочуємо на ній тісто в коло товщиною 1 см. Перекладаємо його на деко, застелене пергаментним папером. Викладаємо посередині начинку та загинаємо краї тіста поверх неї.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і ставимо в неї деко з пирогом. Випікаємо приблизно 30-35 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, поки французька галета трохи охолоне.
Розрізаємо полуничний десерт на порційні шматочки та подаємо ароматну випічку до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати ніжний торт-суфле, прикрашений полуницею.
- Читайте також на theLime, як смачно приготувати вареники на пару з полуницею в якості начинки.
Цікаві новини для вас:
- Густе полуничне варення: як приготувати ароматний конфітюр з крохмалем.
- Гарно ліпиться та вариться: як приготувати заварне тісто для пельменів і вареників.
- Всесвітній день морозива відзначають 10 червня: найкращі рецепти, які можна приготувати вдома.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.