Лайм

Королівське варення: як приготувати ягідний джем з порічок та апельсину

Зробити його простіше простого

Літо найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними восени і взимку, спробуйте зробити різні варіанти варення, наприклад, трояндове з пелюсток або полуничний джем без загусників. theLime також ділиться простим рецептом королівського варення з різних видів ягід і апельсина.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: червона смородина (2 склянки), чорна смородина (2 склянки), малина (2 склянки), апельсин (2 шт.), цукор (6 склянок).

Приготування:

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо близько 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Ягоди (червону смородину або, як її ще називають порічка, чорну смородину, малину) промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб витікла зайва рідина. Апельсини теж споліскуємо, розрізаємо на часточки разом із шкіркою.

Читайте також: Рецепт смачного варення: як приготувати полуничний джем з базиліком.

Усі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку із найдрібнішою насадкою.

Ставимо на плиту металеву нержавіючу каструлю, викладаємо в неї отриману масу з ягід і апельсинів, підігріваємо на маленькому вогні, помішуючи переодично чистою дерев'яною лопаткою.

Чекаємо, поки все закипить, кип'ятимо 2-3 хвилини, вимикаємо плиту і додаємо цукор. Ретельно перемішуємо, щоб розчинилися усі кристали цукру.

Гарячий джем розливаємо в стерильні банки і закриваємо герметично кришками. Перевертаємо догори дном і накриваємо теплим пледом або ковдрою. Потім прибираємо королівське варення у темне прохолодне місце до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Що приготувати із часникових стрілок: рецепт смачної заготовки на зиму.
  2. Ідеальний напій для спеки: як приготувати безалкогольний полуничний мохіто.
  3. Кабачкові оладки – найпопулярніший рецепт червня: як приготувати їх з часником та зеленню.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього