Літо – найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними восени і взимку, спробуйте зробити різні варіанти варення, наприклад, трояндове з пелюсток або полуничний джем без загусників. theLime також ділиться простим рецептом королівського варення з різних видів ягід і апельсина.
Інгредієнти: червона смородина (2 склянки), чорна смородина (2 склянки), малина (2 склянки), апельсин (2 шт.), цукор (6 склянок).
Приготування:
Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо близько 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Ягоди (червону смородину або, як її ще називають порічка, чорну смородину, малину) промиваємо під проточною водою і відкидаємо на друшляк, щоб витікла зайва рідина. Апельсини теж споліскуємо, розрізаємо на часточки разом із шкіркою.
Читайте також: Рецепт смачного варення: як приготувати полуничний джем з базиліком.
Усі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку із найдрібнішою насадкою.
Ставимо на плиту металеву нержавіючу каструлю, викладаємо в неї отриману масу з ягід і апельсинів, підігріваємо на маленькому вогні, помішуючи переодично чистою дерев'яною лопаткою.
Чекаємо, поки все закипить, кип'ятимо 2-3 хвилини, вимикаємо плиту і додаємо цукор. Ретельно перемішуємо, щоб розчинилися усі кристали цукру.
Гарячий джем розливаємо в стерильні банки і закриваємо герметично кришками. Перевертаємо догори дном і накриваємо теплим пледом або ковдрою. Потім прибираємо королівське варення у темне прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли, як приготувати варення, яке зберігає аромат свіжої ягоди.
- Читайте також на theLime, як приготувати ароматний конфітюр із крохмалем.
Цікаві новини для вас:
- Що приготувати із часникових стрілок: рецепт смачної заготовки на зиму.
- Ідеальний напій для спеки: як приготувати безалкогольний полуничний мохіто.
- Кабачкові оладки – найпопулярніший рецепт червня: як приготувати їх з часником та зеленню.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.