Лайм

Як приготувати окрошку по-новому: оригінальний рецепт, який здивує свіжим смаком

Смачна літня страва для всієї родини

Перші страви – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону. У спекотні літні дні не хочеться гарячих наваристих супів, тому багато хто віддає перевагу легким холодним супам, таким як холодник або окрошка. Раніше ми розповідали, як приготувати класичну окрошку на кефірі, а тепер поділимося, як зробити оригінальний рецепт окрошки на газованій воді з айраном.

Інгредієнти: яйця (3 шт.), свіжий огірок (125 г), варене м'ясо або ковбаса (250 г), редис (125 г), картопля (125 г), зелень (30 г), гірчиця (1 ст.л.), хрін (1 ст.л.), сіль, перець, цукор (за смаком), айран (500 мл), сильногазована вода (250-500 мл).

Фото: pixabay.com

Приготування:

Яйця відваріть круто. Яєчні білки натріть на великій тертці або наріжте дрібними кубиками.

Огірки і редиску ретельно промийте, просушіть і подрібніть. М'ясо та картоплю відваріть, остудіть і дрібно наріжте. Вимиту та висушену зелень (кріп, петрушка) подрібніть.

Читайте також: Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі перше перше блюдо.

Візьміть глибоку тарілку-капелюх з широкими бортами і обережно ложкою викладіть всі інгредієнти, не змішуючи їх між собою.

Приготуйте основу окрошки. В окремій мисці розітріть яєчні жовтки, додайте гірчицю, хрін, сіль, перець і трохи цукру. Влийте айран, мінеральну воду і добре перемішайте вінчиком. Отриманою сумішшю залийте овочі та насолоджуйтесь смачним освіжаючим результатом.


Раніше ми розповідали, який інгредієнт додати в окрошку, щоб смакувала як ресторанна страва.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким червень 2024 року принесе фінансову стабільність

Близнюкам, Терезам, Козерогам червень 2024 року принесе фінансову стабільність - прогноз астрологів

Швидкий смаколик: рецепт шоколадних цукерок з полуницею, які можна приготувати за 10 хвилин

Як у домашніх умовах приготувати оригінальні цукерки з полуниці та розтопленого шоколаду, щоб потішити свою родину або гостей 

Покладіть у машинку махровий рушник: несподіваний лайфхак для прання білого взуття

Як правильно підготувати біле взуття перед пранням у пральній машині, в якому режимі прати, а також навіщо використовувати рушники