Перші страви – невід'ємна частина обіднього меню та важлива складова щоденного раціону. У спекотні літні дні не хочеться гарячих наваристих супів, тому багато хто віддає перевагу легким холодним супам, таким як холодник або окрошка. Раніше ми розповідали, як приготувати класичну окрошку на кефірі, а тепер поділимося, як зробити оригінальний рецепт окрошки на газованій воді з айраном.
Інгредієнти: яйця (3 шт.), свіжий огірок (125 г), варене м'ясо або ковбаса (250 г), редис (125 г), картопля (125 г), зелень (30 г), гірчиця (1 ст.л.), хрін (1 ст.л.), сіль, перець, цукор (за смаком), айран (500 мл), сильногазована вода (250-500 мл).
Приготування:
Яйця відваріть круто. Яєчні білки натріть на великій тертці або наріжте дрібними кубиками.
Огірки і редиску ретельно промийте, просушіть і подрібніть. М'ясо та картоплю відваріть, остудіть і дрібно наріжте. Вимиту та висушену зелень (кріп, петрушка) подрібніть.
Читайте також: Холодник замість окрошки: як приготувати на кефірі перше перше блюдо.
Візьміть глибоку тарілку-капелюх з широкими бортами і обережно ложкою викладіть всі інгредієнти, не змішуючи їх між собою.
Приготуйте основу окрошки. В окремій мисці розітріть яєчні жовтки, додайте гірчицю, хрін, сіль, перець і трохи цукру. Влийте айран, мінеральну воду і добре перемішайте вінчиком. Отриманою сумішшю залийте овочі та насолоджуйтесь смачним освіжаючим результатом.
Раніше ми розповідали, який інгредієнт додати в окрошку, щоб смакувала як ресторанна страва.