Лайм

Популярні рецепти варення зі смородини, яке варто закрити на зиму цього літа

Прості методи заготовки ягід

Влітку треба встигнути не лише насолодитися свіжими сезонними ягодами, а й подбати про заготовки. Найбільш поширений метод заготовки ягід на зиму - джеми і варення. Раніше ми розповідали, як приготувати густий полуничний джем, а тепер поділимося простими рецептами варення зі смородини.

Фото: pixabay.com

Рецепт варення зі смородини з апельсином

Інгредієнти: смородина (6 склянок), порічка (2 склянки), малина (2 склянки), апельсини (2 шт.), цукор (13 склянок).

Приготування:

Ягоди переберіть, промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Апельсини також сполосніть і наріжте часточками разом зі шкіркою.

Смородину, порічку, малину та апельсини перекладете в глибоку ємність, в якій варитимете варення, і занурювальним блендером перетворіть на пюреподібну масу. Можна скористатися м'ясорубкою із дрібною насадкою.

Читайте також: Королівське варення: як приготувати ягідний джем з порічок та апельсину.

Поставте на плиту та на слабкому вогні доведіть до кипіння, періодично помішуючи дерев'яною або силіконовою лопаткою. Гаряче варення розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте стерилізованими кришками.

Переверніть вгору дном, накрийте теплим пледом або махровим рушником і залиште в такому положенні до охолодження. Потім банки поставте в темне прохолодне місце. Все, смородина на зиму готова.

Фото: instagram.com/nadiakhabibrahmanova

Варення зі смородини та малини з апельсином

Інгредієнти: смородина (6 склянок), малина (2 склянки), апельсин (1 шт.), цукор (6 склянок).

Приготування:

Смородину, малину та апельсин ретельно промийте. Пропустіть ягоди та цитрус у м'ясорубці або подрібніть блендером. Додайте цукор і перемішайте.

Поставте на слабкий вогонь та доведіть до кипіння. Не забувайте постійно помішувати, щоб варення не пригоріло. Гаряче варення одразу розкладете по заздалегідь простерилізованим банкам.

Таке варення варто зберігати у холодильнику. З цієї кількості інгредієнтів виходить 2,5 л готового продукту.

Фото: instagram.com/ira.shaf_cooking

Варення зі смородини

Інгредієнти: смородина (11 склянок), цукор (16 склянок), вода (1,5 склянки).

Приготування:

Ягоди переберіть і ретельно промийте. У воді розчиніть половину цукру (8 склянок). Поставте на вогонь і помішуйте. Коли цукор повністю розчиниться, додайте підготовлену смородину.

Читайте також: Густе полуничне варення: як приготувати ароматний конфітюр із крохмалем.

Варіть ягоди у цукровому сиропі з моменту закипання 15 хвилин на слабкому вогні. Потім зніміть з плити, додайте цукор, що залишився і відразу перемішайте, поки цукор повністю не розчиниться.

Смородинове варення розлийте по стерилізованих банках, поки воно гаряче. Закатайте або закрутіть гвинтовими кришками, які заздалегідь варто простерилізувати. Банки переверніть, укутайте і залиште остигати. Коли варення охолоне воно стане густим.

Фото: instagram.com/mykitchen.in.ua

Раніше ми розповідали, як приготувати ароматне варення з пелюсток троянд.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину