Лайм

Рецепт – хіт сезону: як приготувати смачний кабачковий торт з сирною начинкою

Зробити його простіше простого

Чимало господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, тому що є велика кількість сезонних овочів. У червні традиційно багато хто збирає перший урожай кабачків. І якщо ви вже робили кабачкові оладки або кабачково-картопляні млинці, цього разу побалуйте свою родину тортом із кабачків з сирною начинкою. theLime підібрав простий рецепт.

Фото: instagram.com/ksenia.foodblog

Інгредієнти: кабачки (500 г), яйця (2 шт.), часник (2 зубчики), борошно (140 г), сіль, перець.

Інгредієнти для начинки: сир або вершковий сир (250 г), майонез (100 г), часник (за смаком), кріп (0,5 пучка), помідор (1-2 шт.).

Приготування:

Кабачок промиваємо у проточній воді, витираємо насухо паперовими рушниками. Тремо його на великій терці, солимо, залишаємо приблизно на 10-15 хвилин. Віджимаємо весь сік, що він пустив. Потім додаємо в нього перець, яйця, борошно, подрібнений часник і ретельно перемішуємо.

Розігріваємо млинцеву сковороду з невеликою кількістю рослинної олії.

Викладаємо чверть кабачкового тіста, розрівнюємо лопаткою по всій поверхні сковороди, випікаємо з двох боків до готовності. Повторюємо те саме з рештою тіста. Готові кабачкові млинці викладаємо на тарілку і чекаємо, доки вони охолонуть.

Читайте також: Як приготувати кабачкову запіканку з плавленим сиром: елементарний рецепт.

Для сирної начинки необхідно взяти сир пастоподібної консистенції або вершковий сир. Якщо звичайний сир і з крупинками, його потрібно подрібнити в блендері або перетерти через сито.

Змішуємо в глибокому посуді сир, майонез, пропущений через прес часник, подрібнений кріп і додаємо спеції за смаком.

Помідори промиваємо в проточній воді, за бажанням обдаємо окропом і знімаємо шкірку, нарізаємо тонкими кружальцями.

Збираємо торт: на тарілку викладаємо перший млинець, змащуємо його сирною начинкою, зверху кладемо скибочки томатів, потім повторюємо все знову, зверху прикрашаємо овочами і зеленню. Ставимо його в холодильник як мінімум на годину.

Подаємо кабачковий торт до столу, нарізавши на порційні шматочки.

Цікаві новини для вас:

  1. Смачно для бутербродів: рецепт кабачкової ікри з морквою та цибулею.
  2. "Бите скло" по-новому: рецепт торта-желе з вершками та білим шоколадом.
  3. Як приготувати кіш з куркою та овочами: простий літній рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні