Лайм

Будуть готові за одну добу: як приготувати хрусткі малосольні огірки в банці

Запам'ятайте простий рецепт

Кожна господиня має свій улюблений рецепт малосольних огірків. Хтось робить їх без солі, але в соєвому соусі, а інші – у поліетиленовому пакеті. theLime підібрав також простий рецепт такої закуски в банці, яка буде готова через 24 години.

Фото: instagram.com/vkus.no2021

Інгредієнти: огірки (600 г), часник, гілочки кропу, листя смородини, хрін, перець горошком.

Інгредієнти для розсолу: вода (1 л), сіль (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.).

Приготування:

Огірки промиваємо у проточній воді, а потім замочуємо у прохолодній – залишаємо приблизно на 2-3 години. Це необхідно для того, щоб вони були хрусткими.

Відрізаємо кінчики, щоб огірки швидше засолилися.

У чисту банку кладемо часник, гілочки кропу, листя смородини, хрін, перець горошком і щільно укладаємо огірки.

Читайте також: Швидкий рецепт хрумких малосольних огірків: будуть готові за 3-4 години.

Варимо розсіл: у каструлю виливаємо воду, додаємо до неї сіль та цукор. Доводимо до кипіння, щоб кристали цукру та солі повністю розчинилися.

Заливаємо гарячим розсолом огірки у банці та накриваємо кришкою. Чекаємо, поки вони повністю охолонуть, і прибираємо в холодильник приблизно на добу.

Через 24 години можна подавати хрумкі малосольні огірки до столу.

Фото: instagram.com/elin_ukraine

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт – хіт сезону: як приготувати смачний кабачковий торт із сирною начинкою.
  2. Швидка домашня піца на сковороді: як приготувати тісто і смачну начинку.
  3. Смачно для бутербродів: рецепт кабачкової ікри з морквою та цибулею.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні