Кожна господиня має свій улюблений рецепт малосольних огірків. Хтось робить їх без солі, але в соєвому соусі, а інші – у поліетиленовому пакеті. theLime підібрав також простий рецепт такої закуски в банці, яка буде готова через 24 години.
Інгредієнти: огірки (600 г), часник, гілочки кропу, листя смородини, хрін, перець горошком.
Інгредієнти для розсолу: вода (1 л), сіль (1 ст. л.), цукор (1 ч. л.).
Приготування:
Огірки промиваємо у проточній воді, а потім замочуємо у прохолодній – залишаємо приблизно на 2-3 години. Це необхідно для того, щоб вони були хрусткими.
Відрізаємо кінчики, щоб огірки швидше засолилися.
У чисту банку кладемо часник, гілочки кропу, листя смородини, хрін, перець горошком і щільно укладаємо огірки.
Читайте також: Швидкий рецепт хрумких малосольних огірків: будуть готові за 3-4 години.
Варимо розсіл: у каструлю виливаємо воду, додаємо до неї сіль та цукор. Доводимо до кипіння, щоб кристали цукру та солі повністю розчинилися.
Заливаємо гарячим розсолом огірки у банці та накриваємо кришкою. Чекаємо, поки вони повністю охолонуть, і прибираємо в холодильник приблизно на добу.
Через 24 години можна подавати хрумкі малосольні огірки до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати биті огірки по-китайськи.
- Читайте також на theLime, як приготувати хрумкі малосольні огірки з часником.
Цікаві новини для вас:
- Рецепт – хіт сезону: як приготувати смачний кабачковий торт із сирною начинкою.
- Швидка домашня піца на сковороді: як приготувати тісто і смачну начинку.
- Смачно для бутербродів: рецепт кабачкової ікри з морквою та цибулею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.