На календарі – початок липня, а це означає, що у розпалі сезон кабачків. Деякі господині балують своїх близьких різними стравами з цього овочу, наприклад, смачними сезонними закусками або фаршированими кабачками-човниками. А інші намагаються максимально забезпечити свою сім'ю заготовками на зиму. Тому theLime підготував для вас простий рецепт кабачкової ікри з майонезом.
Інгредієнти: кабачок (4 кг), морква (1, 5 кг), цибуля (1 кг), рослинна олія (350 мл), цукор (200 г), сіль (2 ст. л.), солодка паприка (10 г), чорний мелений перець (10 г), оцет 9% (150 мл), майонез (400 г), томатна паста або кетчуп "до шашлику" (500 мл).
Приготування:
Всі овочі ретельно промиваємо під проточною водою. Кабачки, моркву та цибулю пропускаємо через м'ясорубку або натираємо на великій тертці. Додаємо цукор, сіль, чорний мелений перець, паприку та рослинну олію.
Викладаємо отриману овочеву масу в каструлю і варимо приблизно 1-1,5 години, періодично помішуючи, потім знімаємо з вогню.
Перебиваємо кабачкову ікру за допомогою занурювального блендера. Додаємо томатну пасту та майонез. Знову ставимо на плиту, варимо, час від часу помішуючи, на маленькому вогні трохи прикривши кришкою, 40-60 хвилин.
Читайте також: Смачнішого рецепту не знайти: як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.
Тим часом підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
За 10 хвилин до готовності додаємо в кабачкову ікру з майонезом оцет. Розкладаємо у чисті стерилізовані баночки, закочуємо їх, перевертаємо догори дном і укутуємо ковдрою до повного остигання. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли рецепт смачної ікри із молодих кабачків, яку захочеться готувати щороку.
- Читайте також на theLime, як приготувати лечо з кабачків і болгарського перцю на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Рецепт кабачкових рулетиків із плавленим сиром, які дуже легко готуються.
- Огірки з кетчупом чилі – найпопулярніший рецепт на зиму: як їх приготувати.
- Старовинний рецепт вишневого варення без кісточок: так готували ще наші бабусі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.