На календарі – червень, а це означає, що у розпалі сезон кабачків. Деякі господині балують свої сім'ї різними стравами з цього овочу, наприклад, кабачковим тортом або запіканкою з плавленим сиром, а інші намагаються зробити якнайбільше заготовок на зиму. theLime ділиться простим рецептом маринованих кабачків з кетчупом чилі зі стерилізацією.
Інгредієнти: кабачок (2,5 кг), вода (1,5 л), кетчуп чилі (300 г), цукор (1 ст.), оцет (1 ст.), сіль (2 ст. л.), часник ( 8-10 зуб.), листя хрону, кріп, запашний перець (8-10 шт.), чорний перець горошком (30 шт.).
Приготування:
Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Кабачки промиваємо у проточній воді, нарізаємо кожен на 8 частин.
У кожну банку викладаємо 1 запашний перець горошком, 3 горошини чорного перцю, 1 зубчик часнику, а також листя хрону та кріп за смаком. Зверху кладемо порізані кабачки.
Читайте також: Рецепт смачної ікри з молодих кабачків, яку захочеться готувати кожного року.
Для маринаду беремо каструлю і кип'ятимо в ній воду, в неї висипаємо цукор, сіль і додаємо кетчуп чилі. Перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися, чекаємо, щоб маринад знову закипів, потім виливаємо оцет.
Гарячим маринадом заливаємо кабачки із прянощами у банках.
Прикриваємо банки кришками та стерилізуємо у великій каструлі на вогні. Для цього ставимо її на плиту, на дно кладемо рушник чи марлю. Викладаємо в неї банки з кабачками, заливаємо їх водою по плічка. Чекаємо, поки вона закипить, і стерилізуємо близько 10-15 хвилин.
Потім герметично закриваємо стерильними кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо і чекаємо на повне охолодження. Приблизно через добу прибираємо банки із закускою на зберігання у прохолодне темне місце. Щоб кабачки замаринувалися, необхідно почекати приблизно 1 тиждень.
Подавати такий салат можна до будь-яких гарнірів та м'ясних страв.
- Раніше ми розповіли про рецепт лечо з кабачків та болгарського перцю на зиму.
- Читайте також на theLime, як закрити кабачки як шашлички в банках.
Цікаві новини для вас:
- Ванільний, шоколадний і полуничний: три рецепти смачних молочних коктейлів з морозивом.
- Як приготувати домашній квас із цикорієм: рецепт на 3 літри напою.
- Рецепт малинового джему без кісточок став хітом: як закрити його на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.