Лайм

Смачнішого рецепта не знайти: як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі

Поекспериментуйте на дозвіллі

На календарі – червень, а це означає, що у розпалі сезон кабачків. Деякі господині балують свої сім'ї різними стравами з цього овочу, наприклад, кабачковим тортом або запіканкою з плавленим сиром, а інші намагаються зробити якнайбільше заготовок на зиму. theLime ділиться простим рецептом маринованих кабачків з кетчупом чилі зі стерилізацією.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Інгредієнти: кабачок (2,5 кг), вода (1,5 л), кетчуп чилі (300 г), цукор (1 ст.), оцет (1 ст.), сіль (2 ст. л.), часник ( 8-10 зуб.), листя хрону, кріп, запашний перець (8-10 шт.), чорний перець горошком (30 шт.).

Приготування:

Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Кабачки промиваємо у проточній воді, нарізаємо кожен на 8 частин.

У кожну банку викладаємо 1 запашний перець горошком, 3 горошини чорного перцю, 1 зубчик часнику, а також листя хрону та кріп за смаком. Зверху кладемо порізані кабачки.

Читайте також: Рецепт смачної ікри з молодих кабачків, яку захочеться готувати кожного року.

Для маринаду беремо каструлю і кип'ятимо в ній воду, в неї висипаємо цукор, сіль і додаємо кетчуп чилі. Перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися, чекаємо, щоб маринад знову закипів, потім виливаємо оцет.

Гарячим маринадом заливаємо кабачки із прянощами у банках.

Прикриваємо банки кришками та стерилізуємо у великій каструлі на вогні. Для цього ставимо її на плиту, на дно кладемо рушник чи марлю. Викладаємо в неї банки з кабачками, заливаємо їх водою по плічка. Чекаємо, поки вона закипить, і стерилізуємо близько 10-15 хвилин.

Потім герметично закриваємо стерильними кришками, перевертаємо догори дном, укутуємо і чекаємо на повне охолодження. Приблизно через добу прибираємо банки із закускою на зберігання у прохолодне темне місце. Щоб кабачки замаринувалися, необхідно почекати приблизно 1 тиждень.

Подавати такий салат можна до будь-яких гарнірів та м'ясних страв.

Фото: instagram.com/cook_julija_simonchuk

Цікаві новини для вас:

  1. Ванільний, шоколадний і полуничний: три рецепти смачних молочних коктейлів з морозивом.
  2. Як приготувати домашній квас із цикорієм: рецепт на 3 літри напою.
  3. Рецепт малинового джему без кісточок став хітом: як закрити його на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні