На календарі – червень, а це означає, що у розпалі сезон кабачків. Деякі господині балують свої сім'ї різними стравами з цього овочу, інші намагаються зробити якомога більше заготовок. І якщо ви вже закривали на зиму гостру кабачкову ікру або ж із кабачків, що переросли, цього разу приготуйте її з томатним соусом і часником. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: кабачок (3 кг), цибуля (0,5 кг), томатний соус (250 г), рослинна олія (250 г), цукор (100 г), часник (4 зубчики), сіль (2 ст. л.), чорний перець (1 ч. л.), оцет 9% (1 ст. л.).
Приготування:
Заздалегідь підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо близько 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Молоді кабачки миємо, нарізаємо на невеликі кубики, викладаємо у велику каструлю, додаємо трохи води та ставимо тушкуватися на 40 хвилин. Якщо кабачки немолоді, їх необхідно почистити і вирізати насіння.
Очищаємо цибулю, промиваємо в проточній воді, дрібно нарізаємо. Розігріваємо сковороду з рослинною олією і смажимо її.
Читайте також: Як закрити на зиму кабачкову ікру з майонезом: простий рецепт.
Після 40 хвилин тушкування, зливаємо воду з кабачків і додаємо обсмажену цибулю, томатний соус, сіль, спеції, часник, рослинну олію. Накриваємо кришкою і тушкуємо ще 1 годину. Періодично помішуємо.
Знімаємо каструлю з вогню і перебиваємо отриману масу блендером. Потім повертаємо на плиту, додаємо цукор та оцет і варимо ще близько 5 хвилин.
Вимикаємо вогонь і розливаємо гарячу кабачкову ікру в стерильні банки. Перевертаємо верх дном, ретельно укутуємо та залишаємо на ніч.
А в холодну пору року подаємо апетитну кабачкову ікру, намазавши на хліб.
- Раніше ми розповіли, як приготувати смачний кабачковий торт із сирною начинкою.
- Читайте також на theLime рецепт кабачкової ікри з морквою та цибулею.
Цікаві новини для вас:
- Швидка домашня піца на сковороді: як приготувати тісто та смачну начинку.
- "Бите скло" по-новому: рецепт торта-желе з вершками та білим шоколадом.
- Найпростіше у приготуванні: рецепт натурального фруктового морозива з полуницею.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.