Лайм

Фаршировані кабачки-човники - популярний рецепт: як приготувати їх у духовці

Зробити їх можна з курячим філе або фаршем

У червні розпочався сезон кабачків, який триватиме все літо. Якщо врожай багатий, з цих овочів можна приготувати безліч різноманітних страв, починаючи від традиційного рагу і закінчуючи кабачковим варенням.

Популярністю серед кулінарів користуються ситні фаршировані кабачки в духовці. Їх готують у формі човників із різними начинками, і цього разу ми підшукали перевірений рецепт із фаршем.

Інгредієнти: молоді кабачки - 3 шт., куряче філе - 1 шт., помідор - 1 шт., цибуля - 1 шт., часник - 3 зубчика, твердий сир - 100 г, кріп і базилік - 1 пучок, сіль та перець за смаком, олія для смаження, майонез - 1 ст. ложка.

Фото: YouTube

Читайте також: Смачніше рецепта не знайти: як закрити на зиму мариновані кабачки з кетчупом чилі.

Приготування човників з кабачків

Великі молоді кабачки миємо, зрізаємо плодоніжку та розрізаємо на дві половини. Ложкою акуратно видаляємо з кабачків м'якоть, намагаючись зберегти шкірку непошкодженою. М'якуш не викидаємо, а дрібно нарізаємо для начинки.

Готові човники з кабачків трохи солимо і перчимо всередині та зовні. Також з обох боків змащуємо їх олією - оливковою або соняшниковою рафінованою.

Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо на половинки кабачків шкіркою догори. Ставимо заготовки в розігріту до 180 градусів духовку та запікаємо протягом 10 хвилин. Потім дістаємо їх із духовки та охолоджуємо.

Куряче філе миємо в чистій проточній воді, чистимо від шкірок і подрібнюємо ножем або м'ясорубкою. Також можна використовувати готовий курячий фарш або інше м'ясо на власний смак. Обсмажуємо на сковороді та залишаємо остигати.

Читайте також: Рецепт смачної ікри з молодих кабачків, яку захочеться готувати щороку.

Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо до золотистого кольору і додаємо до сковороди подрібнену м'якоть кабачків. Продовжуємо обсмажувати до готовності, коли вся рідина випарується.

Томат нарізаємо дрібними кубиками, зелень миємо та подрібнюємо. З'єднуємо інгредієнти в мисці разом із курячим філе, 50 г тертого сиру, 1 столовою ложкою майонезу і часником, пропущеним через прес. Перемішуємо інгредієнти.

У миску з начинкою додаємо остиглий "м'якуш" кабачків, додаємо сіль і перець за смаком, перемішуємо.

Фаршируємо човники з кабачків начинкою і викладаємо на деко. Зверху посипаємо твердим сиром, що залишився, і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин, до розплавлення сиру.

Готова страва з кабачків вийде соковитою та смачною, підійде як для святкового столу, так і для повсякденного меню.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що робити з черствими пасками: кулінарні лайфхаки від кондитерів

Як можна використовувати залишки черствої паски, яка залишилася після Великодня, які прості десерти можна з неї приготувати

Найкращі ідеї французького манікюру на короткі нігті: добірка фото

Які варіанти французького манікюру на короткі нігті зробити у 2024 році, щоб бути у тренді та виділятися із сірого натовпу  

Молоко корисне для городу: як його використовувати і які рослини поливати

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво на основі молока, а також які рослини та кімнатні квіти можна підживлювати ним