RU  UA

Lifestyle

Дешевий народний засіб усуне плями на білих шкарпетках: будуть як нові

Візьміть собі на замітку корисний лайфхак

Якщо ви шукаєте ефективний засіб, який допоможе повернути вашим шкарпетками ідеальний білий колір, у нас є в запасі одна ідея. Знадобиться лише два компоненти - тепла вода та харчова сода.

Сода допоможе позбутися застарілих плям та відбілити тканину. Для того, щоб видалити бруд із білих шкарпеток, замочіть їх на кілька годин у теплій воді з харчовою содою, після цього виперіть виріб при звичайній температурі, додавши ще 200 мл харчової соди до прального засобу.

Фото: unsplash.com

"Харчова сода розщеплює бруд та плями, тому стане незамінним помічником під час прання білих речей", - пояснює виданню Express експерт Сара Демпсі.

Читайте на тему: Хто б міг подумати: 5 несподіваних лайфхаків, які спростять вам життя.

Також харчову соду можна використовувати і у якості пасти. Для цього її потрібно нанести на пляму, залишити на деякий час, після чого випрати як зазвичай. Даний метод буде особливо ефективним для стійких застарілих плям, які не хочуть зникати із поверхні ваших шкарпеток.

Окрім того, якщо раптом у вашому домі раптом не виявилося соди, її можна замінити лимонним соком. Алгоритм дій практично такий самий: замочіть шкарпетки у теплій воді, додавши сік лимона, та залиште їх на пару годин.

Фото: unsplash.com

У складі лимонного соку є лимонна кислота - природний відбілювач, який чудово відбілює тканини та повертає їм доглянутий чистий вигляд.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представители каких знаков Зодиака любят организовывать свою работу по своему собственному удобному графику и только за пределами офиса

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Возле каких растений лучше всего садить томаты, чтобы улучшить вкус плодов, сделать их большими и защитить от болезней и вредителей

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Как в домашних условиях приготовить сытную шаурму с куриным филе, морковью по-корейски и сметанным соусом, чтобы побаловать свою семью