Ткемалі - грузинська назва соусу, що виготовляється аличі. Слива-ткемалі є одним з підвидів аличі. Раніше ми розповідали про те, як зробити популярний грузинський соус за класичним рецептом, а цього разу поділимося альтернативним методом його приготування.
Інгредієнти: 1 кг жовтої аличі (вага вказана з кісточками), 0.5 ст води, 12 ст.л цукру, 1 ст.л меду, перець горошком 5 шт, 1 ст.л солі, 0,5 ст.л карі, 0.5 ч.л кориці + імбир, 2 зубчики часнику, спеції до м'яса, хмелі-сунелі, чорний мелений перець. Із вказаних пропорцій у вас вийде близько 700 г готового соусу.
Читайте на тему: Баклажани як гриби - хітовий рецепт літа: як приготувати їх на сковороді.
Приготування: аличу очищаємо від кісточок, подрібнюємо її у блендері. Суміш, яка у нас вийшла, переливаємо в каструлю, додаємо цукор і воду, ставимо на плиту готуватися протягом 15 хвилин. Додаємо перець, сіль, всі спеції та залишаємо компоненти на вогні ще на 10 хвилин.
Далі додаємо мед і ще цукор за потреби. Також не забуваємо про пропущений через прес часник. Після додавання всіх інгредієнтів готуємо соус ще близько 10 хвилин.
Після цього готову суміш розливаємо у попередньо простерилізовані банки, закручуємо кришками, ставимо догори дном до повного вистигання. Смачний кисло-солодкий соус готовий, можна насолоджуватися його ніжним смаком.
- Кабачкова ікра з майонезом – класичний рецепт на зиму. Раніше ми розповідали про те, як її приготувати.
Цікаві новини для вас:
- Швидка кабачкова піца – смачна заміна звичайній із тіста: як її приготувати.
- Малосольні огірки в мінеральній воді виходять хрумкими та смачними: як їх готувати.
- Що приготувати з кабачків на вечерю: рецепт закусочного рулета з сиром і помідорами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.