Лайм

Малосольні огірки в мінеральній воді виходять хрумкими та смачними: як їх готувати

Побалуйте свою сім'ю

Кожна господиня має свій улюблений рецепт малосольних огірків. Хтось робить їх без солі, але в соєвому соусі , хтось – у 3-літровій банці, а інші – у поліетиленовому пакеті. theLime підібрав для вас також простий рецепт такої закуски на мінеральній воді.

Інгредієнти: огірки (1 кг), сильногазована мінеральна вода (1 л), сіль (2 ст. л.), листя хрону, корінь хрону, листя вишні, листя смородини, гілочки кропу, парасольки кропу, часник (4 зубчики). Також знадобиться пластиковий контейнер.

Фото: https://www.instagram.com/olena_prokhorchuk/

Приготування:

Огірки потрібно взяти невеликого розміру. Промиваємо їх у проточній воді, викладаємо у глибоку миску та заливаємо холодною водою. Залишаємо у такому вигляді на 1 годину.

Потім обрізаємо кінчики огірків. Листя та корінь хрону, листя вишні та смородини, гілочки та парасольки кропу споліскуємо у воді від пилу та бруду. За бажанням нарізаємо.

Часник очищаємо від лушпиння і розділяємо на зубчики, кожен з них можна розрізати на декілька частин.

Читайте також: Можна готувати щодня: швидкий рецепт огірків по-корейськи з часником і кропом.

На дно пластикового контейнера викладаємо листя хрону, вишні та смородини, потім очищений корінь хрону, зелень та парасольки кропу, нарізаний часник. Потім викладаємо огірки в один шар, потім знову шар зелені та присипаємо часником. Знову шар огірків, шар зелені та часнику.

У банку виливаємо сильногазовану мінералку, у неї висипаємо сіль і ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Цією водою заливаємо огірки у контейнері – так, щоб вода їх повністю покрила.

Накриваємо контейнер кришкою та залишаємо огірки на кілька годин при кімнатній температурі, а потім у холодильник на 12 годин.

Через зазначений проміжок часу малосольні огірки можна вживати.

Цікаві новини для вас:

  1. Що приготувати з кабачків на вечерю: рецепт закусочного рулета з сиром і помідорами.
  2. Огірки з кетчупом чилі – найпопулярніший рецепт на зиму: як їх приготувати.
  3. Кабачки як шашлики – популярна консервація на зиму: як їх приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні