Лайм

Що приготувати з кабачків на вечерю: рецепт закусочного рулета з сиром і помідорами

Спробуйте зробити цю оригінальну страву

Чимало господинь полюбляють експериментувати з новими стравами влітку, тому що є велика кількість сезонних овочів. У липні традиційно багато хто збирає великий урожай кабачків. І якщо ви вже робили швидку кабачкову піцу, цього разу побалуйте близьких закусочним рулетом із сиром та помідорами. theLime підібрав простий рецепт страви з кабачків.

Фото: instagram.com/cooking_with_gala

Інгредієнти для рулету: кабачок (550-600 г = 2 шт.), яйця (3 шт.), сметана (2 ст. л.), борошно (60 г), сіль (0,5 ч. л.), перець.

Інгредієнти для начинки: вершковий сир (175-200 г), сметана (70 г), часник (1 зубчик), зелена цибуля, кріп, помідор (2 шт.).

Приготування:

Кабачки промиваємо в проточній воді, тремо на дрібній терці в глибоку миску, додаємо сіль, перемішуємо і відставляємо на декілька хвилин, щоб вони пустили сік.

В інший посуд розбиваємо яйця, додаємо до них сметану, сіль, перець. Перемішуємо виделкою або вінчиком до однорідності.

З кабачків віджимаємо сік, що виділився, і додаємо їх в кабачкову суміш. Ретельно перемішуємо, додаємо борошно та ще раз перемішуємо.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, змащуємо рослинною олією і переливаємо на нього кабачкове тісто. Розрівнюємо по всій поверхні ложкою або силіконовою лопаткою, щоб вийшов тонкий корж.

Читайте також: Рецепт кабачкових рулетиків із плавленим сиром, які дуже легко готуються.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 200°С. Ставимо в неї деко і випікаємо корж приблизно 20-25 хвилин. Потім дістаємо його і чекаємо, поки він охолоне.

Для начинки змішуємо вершковий сир, сметану, нарізані кріп та зелену цибулю, а також подрібнений часник. Викладаємо отриману суміш на охолоджений корж і розрівнюємо по всій поверхні.

Помідори промиваємо у проточній воді, нарізаємо півкільцями. Викладаємо їх зверху на сирну начинку. Також можна додати в начинку курку чи гриби.

Обережно скручуємо рулет, загортаємо його в пергамент чи харчову плівку. Відправляємо у холодильник на 3 години.

Розрізаємо кабачковий рулет на порційні шматочки і подаємо до столу.

Цікаві новини для вас:

  1. Квашені огірки з борошном – популярний рецепт на зиму: як їх приготувати.
  2. Смачна страва на вечерю: як приготувати гуцульський банош з бринзою та грибами.
  3. Ароматне і густе: як закрити на зиму варення з аґрусом та апельсином.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні