Лайм

Швидка кабачкова піца – смачна заміна звичайній із тіста: як її приготувати

Поекспериментуйте на дозвіллі

Через війну більшість українців втратили частину доходів і, відповідно, маленькі радощі – наприклад, сходити з сім'єю або другою половинкою до улюбленого ресторану. Тому чимало господинь навчилися готувати вдома швидкі варіанти вишуканих страв, наприклад, піцу 4 сири на лаваші. theLime також підібрав для вас простий рецепт кабачкової піци.

Фото: instagram.com/f.irina_food

Інгредієнти для основи: кабачок або цукіні (2 шт.), борошно (100 г), яйце (2 шт.), сіль (0,5 ч. л.), перець (щіпка), орегано (0,5 ч. л.), панірувальні сухарі (1-2 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: томатний соус або кетчуп (2-3 ст. л.), печериці (100 г), помідор (1 шт.), червона цибуля (0,5 шт.), болгарський перець (0,5 шт.), сир (100-150 г), орегано.

Приготування:

Кабачки або цукіні промиваємо у проточній воді та тремо на дрібній терці, потім віджимаємо з них зайву рідину.

У миску з кабачками додаємо сіль, перець, орегано (за бажанням), яйця та просіяне через сито борошно. Все ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

Деко вистилаємо пергаментним папером і присипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо на сухарі кабачкове тісто та формуємо з нього круглий корж, рівномірно розподіляючи масу по поверхні ложкою.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Ставимо деко і випікаємо корж для піци з кабачка приблизно 15-20 хвилин.

Читайте також: Швидко готується на сковороді: рецепт піци із лаваша замість тіста.

Гриби обсмажуємо на сковороді із вершковим маслом.

Усі овочі промиваємо у проточній воді. Помідори за бажанням обдаємо окропом і знімаємо з них шкірку, потім нарізаємо кільцями, те саме проробляємо і з болгарським перцем. Цибулю очищаємо від лушпиння, подрібнюємо.

Готову основу змащуємо томатним соусом або кетчупом, посипаємо натертим сиром моцарела. Зверху викладаємо підготовлені інгредієнти, знову посипаємо піцу з кабачка сиром та орегано.

Відправляємо в гарячу духовку на 7-10 хвилин, щоб сир розплавився.

Подаємо ароматну кабачкову піцу до столу, розрізавши на порційні шматочки, і насолоджуємося смаком.

Цікаві новини для вас:

  1. Мариновані "французькі" огірки з гірчицею – популярний рецепт: як закрити їх на зиму.
  2. Сирний суп на обід: прості рецепти, які варто спробувати кожному.
  3. Кабачки на зиму без стерилізації: як приготувати у гостро-солодкому соусі сацебелі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні