У сезон кабачків, який зараз у розпалі, потрібно встигнути не тільки насолодитися свіжими овочами, а й подумати про заготовки. Якщо ви вже закрили декілька банок в гостро-солодкому соусі сацебелі або кабачків по-корейськи з морквою, цього разу зробіть кабачкову ікру з майонезом. theLime вирішив поділитися простим рецептом.
Інгредієнти: кабачки (3 кг), майонез (250 г), томатна паста (250 г), цукор (100 г), сіль (1 ст. л.), оцет (2 ст. л.), олія соняшникова (0,5 склянки), часник (2 головки).
Приготування:
Кабачки промиваємо в проточній воді, очищаємо від шкірки та насіння, ріжемо і перекручуємо за допомогою м'ясорубки. Викладаємо в каструлю з подвійним дном та варимо на слабкому вогні приблизно 3 години, періодично помішуючи.
Читайте також: Будуть готові за 6 годин: швидкий рецепт маринованих кабачків.
Потім додаємо до кабачків майонез, томатну пасту, цукор, сіль, оцет, олію та пропущений через прес часник, все ретельно перемішуємо і варимо ще 30 хвилин.
Тим часом підготуємо банки та кришки для консервації. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці, на пару або в мікрохвильовій печі. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо близько 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Гарячу кабачкову ікру з майонезом розливаємо у стерильні банки та герметично закриваємо кришками. Укутуємо пледом або ковдрою до повного остигання, а потім відправляємо в льох або холодильник на зберігання.
- Раніше ми розповіли, як приготувати кабачки як шашлики – популярну консервацію на зиму.
- Читайте також на theLime, що приготувати з кабачків на вечерю.
Цікаві новини для вас:
- Як смачно готувати молоді баклажани: дуже простий рецепт у духовці.
- Вишні у власному соку зберігають форму і насичений смак: рецепт на зиму.
- Квашені огірки з борошном – популярний рецепт на зиму: як їх приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.