Лайм

Мариновані огірки, які розлітаються на ура: рецепт корнішонів по-польськи

Популярний закусочний рецепт

Сезон консервації триває, і у людей з багатим врожаєм огірків поступово закінчується фантазія. Як закрити огірки, якщо всі популярні рецепти ви вже спробували? Раніше ми ділилися рецептом пікулів – пікантних огірків із куркумою. Тепер підібрали для вас перевірений спосіб консервації маринованих корнішонів по-польски. На смак вони кисло-солодкі, схожі на закусочні огірочки польських виробників.

Читайте також: Чому вибухають банки з огірками: топ-5 помилок під час консервації на зиму.

Інгредієнти на 1 літрову банку: молоді огірки розміром близько 5 см, 1 цибулина, 1 морква, 5 горошків запашного перцю, 1 лавровий лист, половина кореня петрушки, 1 ст. ложка діжонської гірчиці. Для маринаду: 1 л води, 2 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру, 100 мл оцту.

Фото: Getty Images

Приготування:

Помийте огірки, залийте холодною водою і залиште на 2 години, щоб потім вони були хрусткими і міцними.

На дно чистої банки кладемо 1 суцвіття кропу, порізану невеликими шматочками цибулю, моркву кружальцями, очищений і розрізаний корінь петрушки та дижонську гірчицю. Потім додаємо лавровий лист і запашний перець, щільно укладаємо огірки.

Читайте також: Три помилки під час консервації, через які огірки стають порожніми всередині.

У каструлю з водою додаємо сіль, цукор та оцет, доводимо до кипіння та заливаємо огірки гарячим маринадом.

Потім банку слід накрити кришкою і простерилізувати в каструлі з окропом. Літрову банку стерилізуємо 10-15 хвилин.

Закочуємо банку, перевертаємо і залишаємо остигати, після чого прибираємо на зберігання до зими.

Дізнайтеся також, навіщо огірки замочують перед консервацією і чи завжди це потрібно робити.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні