Сезон консервації триває, і у людей з багатим врожаєм огірків поступово закінчується фантазія. Як закрити огірки, якщо всі популярні рецепти ви вже спробували? Раніше ми ділилися рецептом пікулів – пікантних огірків із куркумою. Тепер підібрали для вас перевірений спосіб консервації маринованих корнішонів по-польски. На смак вони кисло-солодкі, схожі на закусочні огірочки польських виробників.
Читайте також: Чому вибухають банки з огірками: топ-5 помилок під час консервації на зиму.
Інгредієнти на 1 літрову банку: молоді огірки розміром близько 5 см, 1 цибулина, 1 морква, 5 горошків запашного перцю, 1 лавровий лист, половина кореня петрушки, 1 ст. ложка діжонської гірчиці. Для маринаду: 1 л води, 2 ст. л. солі, 4 ст. л. цукру, 100 мл оцту.
Приготування:
Помийте огірки, залийте холодною водою і залиште на 2 години, щоб потім вони були хрусткими і міцними.
На дно чистої банки кладемо 1 суцвіття кропу, порізану невеликими шматочками цибулю, моркву кружальцями, очищений і розрізаний корінь петрушки та дижонську гірчицю. Потім додаємо лавровий лист і запашний перець, щільно укладаємо огірки.
Читайте також: Три помилки під час консервації, через які огірки стають порожніми всередині.
У каструлю з водою додаємо сіль, цукор та оцет, доводимо до кипіння та заливаємо огірки гарячим маринадом.
Потім банку слід накрити кришкою і простерилізувати в каструлі з окропом. Літрову банку стерилізуємо 10-15 хвилин.
Закочуємо банку, перевертаємо і залишаємо остигати, після чого прибираємо на зберігання до зими.
Дізнайтеся також, навіщо огірки замочують перед консервацією і чи завжди це потрібно робити.