Кожна досвідчена господиня має свій улюблений рецепт заготовки на зиму з огірків: хтось консервує без стерилізації, хтось маринує їх по-польськи, а треті квасять огірки холодним способом. theLime вирішив докладніше розповісти, чи потрібно замочувати їх у холодній воді перед тим, як закривати у банках.
Замочування огірків – процедура не обов'язкова, але дуже корисна. Проаналізувавши велику кількість рецептів, можна зробити висновки, що в деяких з них огірки радять добре вимити і витерти насухо, в інших – ретельно вимити, обдати окропом і обрізати кінчики, а в частині рецептів перед заготовкою на зиму рекомендується замочити огірки, причому час замочування варіює від 2 до 8 годин.
Читайте також: Як позбутися гіркоти огірків: перевірені народні методи.
Навіщо замочувати огірки перед засолюванням чи маринуванням?
Багато недосвідчених господинь, купивши огірки на ринку або в супермаркеті, приносять їх додому і відразу ж починають заготовляти на зиму. У результаті виходять не дуже смачні овочі з великими порожнинами всередині.
Замочувати огірки в холодній воді потрібно для того, щоб вони вийшли хрусткими після засолювання або маринування. Також вони краще очищаються від бруду, стають пружнішими, насичуються вологою, з них виходить гіркота.
Зазвичай, огірки, які продаються в магазинах, перш ніж потрапити туди, деякий час подорожують і зберігаються на продуктових складах. За цей невеликий період через підвищені температурні показники вони стають менш жорсткими і втрачають частину своєї природної вологи.
І якщо не спробувати повернути огіркам їхню пружність ще до засолювання, то це обов'язково позначиться на їх смакових якостях. Тому навіть якщо вам здається, що куплені овочі абсолютно ідеальні, не пошкодуйте свій час та обов'язково замочіть їх у чистій холодній воді. І тільки після того, як вони простоять у ній не менше 7 годин (у деяких рецептах – 2-3 години), можете починати займатися засолюванням.
Зазначимо, що засолювання або маринування огірків потребує максимальної стерильності, тому після замочування плоди обов'язково потрібно промити ще раз під проточною водою. Так ви зможете позбутися бактерій, що з'явилися на шкірці огірків у процесі замочування і не потрібно буде переживати, що під час зберігання вони покриються пліснявою.
- Раніше ми розповіли, як зберігати огірки, щоб довше залишалися свіжими.
- Читайте також на theLime, чому криві огірки – ознака нестачі важливих мікроелементів і чим їх підгодувати в такому випадку.
Цікаві новини для вас:
- Що робити з цибулею після викопування, щоб довго зберігалася зимою.
- П'ять натуральних методів, які захистять сад та город від слимаків.
- Капуста погано зав'язується: ефективні добрива, які покращать формування кочанів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.