Лайм

Популярний салат на зиму: як приготувати овочеве асорті з цвітною капустою, грибами і перцем

Спробуйте закрити кілька банок

Кінець літа для багатьох господинь гаряча пора, адже потрібно встигнути закрити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. І якщо ви вже зробили декілька банок пікантної кабачкової ікри з карі або Тещиного язика з баклажанів, цього разу приготуйте овочеве асорті з цвітною капустою, грибами та перцем. theLime підібрав простий рецепт такої консервації.

Читайте також: Смачний салат на зиму: як закрити пікантні зелені помідори по-грузинськи.

Фото: instagram.com/receptbar

Інгредієнти на 10 банок по 0,5 л: цвітна капуста (2 кг), печериці (2 кг), болгарський перець (2 кг), часник, лавровий лист, кріп, селера.

Інгредієнти для маринаду: вода (500 г), рослинна олія (1 склянка), оцет (1 склянка), цукор (1 склянка), сіль (4 ст. л.).

Приготування:

Беремо найбільшу каструлю, бажано не менше 10 л, виливаємо в неї воду, оцет і рослинну олію, додаємо цукор, сіль. Чекаємо, доки все закипить, ретельно перемішуємо.

Тим часом підготуємо овочі: промиваємо їх, печериці очищаємо, болгарський перець ріжемо соломкою, цвітну капусту розподіляємо на суцвіття (не дуже дрібні, щоб не розварилися в процесі).

Читайте також: Як смачно посмажити цвітну капусту в пивному клярі: простий рецепт.

У киплячий маринад додаємо спочатку печериці та варимо 10 хвилин. Потім сюди ж кидаємо цвітну капусту, варимо ще 10 хвилин, не забуваючи при цьому перемішати декілька разів. Наприкінці додаємо перець, кип'ятимо ще 10 хвилин.

На дно кожної банки викладаємо гілочку кропу, гілочку зеленої селери, зубчик часнику, лавровий лист. Розкладаємо гарячий салат у банки, заливаємо маринадом.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в кілька шарів. Викладаємо в неї банки з салатом, накриваємо чистими кришками, заливаємо теплою водою по плічка. Стерилізуємо із моменту закипання води 20 хвилин.

Закриваємо або закочуємо кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо щільною тканиною. Залишаємо остигати в такому вигляді приблизно на добу, а потім прибираємо в льох.

Цікаві новини для вас:

  1. Проста консервація на зиму: як приготувати смачне лечо з кабачків та солодкого перцю.
  2. Кетчуп з кабачків на зиму – справжня знахідка: як приготувати ніжний і густий соус.
  3. Популярний рецепт консервації: як приготувати гостру варену аджику на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі