Лайм

Топ-3 рецепти огірків на зиму, які обожнюють за смак і простоту консервації

Поекспериментуйте на дозвіллі

Літо для багатьох господинь – гаряча пора, адже потрібно встигнути закрити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. А в умовах війни та продовольчої кризи така консервація може суттєво знизити витрати в холодну пору року. Тому якщо ви вже зробили кілька банок помідорів у снігу з часником або салату з кабачків Тещин язик, поекспериментуйте з огірками. theLime підібрав найпростіші рецепти.

Огірки по-фінськи

Інгредієнти: огірки (2 кг), вода (2 л), сіль (4 ст. л.), цукор (260 г), оцет 6% (330 мл), насіння гірчиці (1,5 ч. л.), лавровий лист (2 шт.).

Приготування:

У каструлю наливаємо воду і додаємо сіль, цукор, гірчицю та лавровий лист. Ставимо її на плиту і чекаємо, поки вода закипить.

Тим часом промиваємо огірки у проточній воді та нарізаємо їх великими шматочками. Після того як вода закипіла, додаємо оцет і знову доводимо до кипіння. Далі висипаємо в маринад огірки і готуємо протягом 3-5 хвилин - до моменту, поки плоди не змінять колір.

Розкладаємо огірки в простерилізовані банки, заливаємо їх маринадом, щільно закриваємо кришками, залишаємо в темному місці до повного охолодження. Можна накрити банки щільною тканиною.

Фото: pinterest.com

Читайте також: Як закрити пікантні огірки четвертинками із часником та петрушкою: рецепт з відео.

Огірки в кетчупі чилі

Інгредієнти на 5 банок по 1 л: огірки (2 кг), вода (7 склянок), оцет (1 склянка), цукор (1 склянка), сіль (2 ст. л.), кетчуп чилі (6-8 ст. л.), гвоздика (5 шт.), запашний перець горошком (5 шт.).

Приготування:

Огірки промиваємо від пилу та бруду у проточній воді, замочуємо їх у ванній або у великому тазу на кілька годин. Банки стерилізуємо в духовці при температурі 180°С, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

На дно кожної банки викладаємо запашний та чорний перці горошком, а також гвоздику. За бажанням можна додати листя вишні, хрону, смородини, суцвіття кропу, лавровий лист і часник, розрізаний на кілька частин. Потім викладаємо в банку огірки – на одну літрову знадобиться приблизно 400 г.

Готуємо маринад: в каструлю наливаємо воду, додаємо в неї сіль, цукор, перемішуємо. Далі – кетчуп чилі, доводимо все разом до кипіння, потім вливаємо оцет. Тримаємо на плиті ще буквально 1 хвилину та знімаємо з вогню.

Заливаємо огірки в банках киплячим маринадом.

Стерилізуємо заготовку: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник. Викладаємо в неї банки з огірками, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 10-15 хвилин після закипання води.

Закочуємо кришками огірки з кетчупом чилі, перевертаємо догори дном, накриваємо пледом або махровим рушником. Чекаємо, поки вони охолонуть - на це знадобиться приблизно 1 день, потім прибираємо в темне місце, холодильник або погріб.

Фото: instagram.com/banderovka_

Квашені огірки під капроновою кришкою

Інгредієнти на 3-літрову банку: огірки (2-2,5 кг), сіль (3 ст. л.), борошно (3 ст. л.), парасольки кропу, часник (1-2 зубчики), лавровий лист, перець горошком, листя вишні, листя хрону.

Приготування:

Огірки промиваємо, по можливості замочуємо на 6-8 годин у холодній воді. Часник очищаємо від лушпиння, кожен зубчик можна розрізати навпіл. Парасольки кропу, листя вишні, листя хрону споліскуємо у проточній воді, подрібнюємо ножем.

Підготуємо банки та кришки: ретельно промиваємо у проточній воді з рідким миючим засобом або харчовою содою, витираємо насухо.

На дно кожної банки викладаємо лавровий лист, перець горошком, парасольки кропу, листя вишні та хрону. Потім заповнюємо її щільно огірками, а зверху висипаємо 3 ст. л. з гіркою солі та 3 ст. л. з гіркого борошна та заливаємо відфільтрованою холодною водою.

Накриваємо огірки капроновими кришками, збовтуємо їх декілька разів. Ставимо на тацю або рушник, тому що в процесі бродіння вони можуть підтікати. Залишаємо в теплі приблизно на 3-4 дні, періодично збовтуючи, щоб борошно рівномірно розподілилося по банці. Потім квашені огірки можна вживати в їжу або прибрати в льох на зберігання.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Найпростіший рецепт кабачкової ікри: як приготувати на зиму з томатною пастою.
  2. Як зберігати огірки, щоб довше залишалися свіжими: поради та лайфхаки.
  3. Усі готують кабачки як ананаси на зиму: чим цікавий цей рецепт.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу