Лайм

Кетчуп з кабачків на зиму – справжня знахідка: як приготувати ніжний і густий соус

Здивуйте свою родину незвичною заготовкою

Кінець літа для багатьох господинь гаряча пора, адже потрібно встигнути закрити різноманітні салати та мариновані овочі на зиму. І якщо ви вже зробили кілька банок томатного соку або борщової заправки, цього разу приготуйте соус із кабачків. theLime ділиться простим рецептом натурального кетчупу, який можна давати навіть маленьким дітям.

Читайте також: Як зробити густий домашній кетчуп, що нічим не поступається магазинному: рецепт на зиму.

Фото: instagram.com/evgeniya_polevskaya

Інгредієнти: очищені кабачки (2,5 кг), цибуля (700 г), сіль (3 ст. л.), цукор (190 г), томатна паста (700 мл), оцет 9% (180 мл), паприка (1 ст. л. с гіркою), перець чилі (0,5 ч. л.), коріандр (0,5 ч. л.).

Приготування:

Кабачки промиваємо під проточною водою та нарізаємо кубиком. Викладаємо їх у велику каструлю, солимо і чекаємо 30 хвилин, щоб вони пустили сік. Через зазначений проміжок часу віджимаємо кабачки, щоб із них вийшла вся волога.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібним кубиком.

З'єднуємо в каструлі з антипригарним покриттям кабачки та цибулю, ставимо на плиту та варимо приблизно 10 хвилин, періодично перемішуючи.

Спеції (лавровий лист, гвоздику, суміш перців) викладаємо на невеликий шматочок бинта чи марлі та зав'язуємо на вузол. Додаємо мішечок зі спеціями в каструлю з кабачками.

Читайте також: Кабачки на зиму без стерилізації: як приготувати в гостро-солодкому соусі сацебелі.

Тим часом стерилізуємо банки та кришки будь-яким зручним для вас способом: у духовці, мікрохвильовій печі або на пару.

В овочі через 15 хвилин додаємо цукор, тушкуємо ще 15 хвилин, потім додаємо томатну пасту, паприку, перець чилі, мелений коріандр і сушений часник. Потім вливаємо оцет і тушкуємо все разом ще 10-20 хвилин.

Дістаємо мішечок зі спеціями та подрібнюємо отриману масу блендером. Потім проварюємо ще 5 хвилин і розкладаємо соус із кабачків у стерильні банки, герметично закручуємо кришками. Зберігати таку заготовку можна в холодильнику або в льоху.

Цікаві новини для вас:

  1. Помірно гострі та смачні: простий рецепт баклажанів із кетчупом на зиму.
  2. Що робити із зеленими помідорами: рецепт на зиму, який обожнюють господині.
  3. Можна готувати в пакеті та банці: смачний рецепт маринованих помідорів із часником.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні