Лайм

Усі закривають огірки пікулі на зиму: що це за рецепт і як їх приготувати

Спробуйте незвичний спосіб консервації

Літо – сезон консервації. А для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже зробили декілька банок огірків із приправою карі, цього разу закрийте консервацію з куркумою та гірчицею. theLime підібрав простий рецепт огірків пікулі.

Пікулі – це дуже пряні, кисло-солодкі огірки, які зазвичай додають у бутерброди, салати, бургери та домашню шаурму.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: огірки (1 кг), цибуля (2-3 шт.), сіль (3 ст. л.).

Інгредієнти для маринаду: цукор (270 г), оцет 9% (300 мл), гірчиця у зернах (1 ч. л.), куркума (1/2 ч. л.), чорний перець (0,5 ч. л.), запашний перець горошком (5 шт.), лавровий лист (1 шт.).

Приготування:

Огірки промиваємо в проточній воді від пилу та бруду, нарізаємо їх за допомогою фігурного ножа або шаткуємо на спеціальній тертці.

Читайте також: Консервуємо огірки на зиму: популярний і простий рецепт з гірчицею та часником.

Викладаємо їх у глибокий посуд, солимо, ретельно перемішуємо та залишаємо у такому вигляді приблизно на 1 годину. Потім промиваємо огірки відфільтрованою водою і відкидаємо їх на друшляк.

Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Тим часом готуємо маринад: у каструлю виливаємо оцет, додаємо цукор, гірчицю в зернах, куркуму, чорний та запашний перець горошком, лавровий лист. Ставимо все на плиту, чекаємо, поки закипить, додаємо нарізану півкільцями цибулю. Після закипання варимо приблизно 2 хвилин, потім додаємо огірки і проварюємо все разом ще 5-7 хвилин.

Розкладаємо огірки пікулі в стерилізовані банки, зверху заливаємо киплячим маринадом. Закочуємо кришками і перевертаємо догори дном. Укутуємо пледом або ковдрою приблизно на 12 годин або на добу, доки вони не охолонуть. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Всі готують кабачки як ананаси на зиму: чим цікавий цей рецепт.
  2. Класичний рецепт консервації: як закрити гострі баклажани "Вогник" в аджиці.
  3. Як з магазину, тільки краще: рецепт смачної кабачкової ікри на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу