Лайм

Швидкий пиріг вихідного дня: як приготувати шарлотку з яблуками на сковороді

Зробити його простіше простого

Коли хочеться порадувати сім'ю смачною домашньою випічкою, а часу на випікання складних тортів немає, приготуйте шарлотку. Це пиріг з яблуками, безперечним плюсом якого є простота приготування. Щоби ще більше спростити весь процес, зробіть його на плиті. Розповідаємо як приготувати яблучний пиріг на сковороді, не використовуючи духовку.

Читайте також: Якщо вдома є груші, варто приготувати смачний варіант шарлотки: рецепт пирога.

Інгредієнти: яйця (1 шт.), цукор (4-5 ст.л.), ванільний цукор (10 г), кефір (160 мл), олія (30 мл), борошно (150 мл), розпушувач (10 г), яблука (2-3 шт.).

Фото: pixabay.com

Приготування:

У глибоку миску вбийте яйце, додайте цукор, ванільний цукор і добре перемішайте виделкою, доки маса не побіліє. Далі влийте кефір, рафіновану олію і ще раз ретельно перемішайте.

Борошно з'єднайте з розпушувачем і поступово введіть яєчно-кефірну суміш, зробивши в центрі невелику вирву. Замісіть тісто, використовуючи силіконову лопатку. Консистенція має бути такою як на густі оладки.

Три середні або два великі яблука промийте під проточною водою і обсушіть паперовим рушником. Зріжте шкірку, видаліть серцевину та наріжте на невеликі шматочки.

Читайте також: Рецепт круасанів із замороженого листкового тіста люблять за простоту: як їх приготувати.

Підготовлені яблука додайте в тісто для шарлотки і добре перемішайте.

Дно та боки сковороди діаметром 24 см змастіть олією. На дно викладіть пергаментний папір і також змастіть його олією. Викладіть тісто і розрівняйте лопаткою. Накрийте кришкою і поставте на плиту.

Готуйте яблучний пиріг на сковороді 20-30 хвилин на мінімальному вогні. У процесі приготування не відкривайте кришку. Готовність шарлотки перевіряйте зубочисткою або дерев'яною шпажкою, вона має бути сухою, без залишків тіста.

Дістаньте пиріг на тарілку вгору дном, акуратно зніміть пергамент. За бажанням посипте цукровою пудрою.

Раніше ми розповіли простий рецепт пирога, який варто приготувати замість шарлотки.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Тягнуться до мистецтва: астрологи назвали найбільш артистичні знаки Зодіаку

Представники яких знаків Зодіаку можуть надихати інших за допомогою музики, живопису, малювання, пісень, танців або фотографії 

Як довго можна зберігати варені яйця і що з них приготувати

Який термін зберігання варених яєць за кімнатної температури і в холодильнику, а також як приготувати яйця по-шотландськи в домашніх умовах

Помідори висаджують у травні: сприятливі дати за місячним календарем

Які дні за місячним календарем найбільш сприятливі для висадки розсади помідорів у відкритий ґрунт, а також як потрібно підготувати рослини