Напередодні Яблучного Спасу, який відзначається 19 серпня, господині підшукують рецепти страв з яблук, щоб у свято порадувати близьких ароматною домашньою випічкою. Найпопулярнішим смаколиком вважається шарлотка, яка ще й готується дуже просто і легко. Яблучний пиріг виходить ніжним і повітряним та буквально тане в роті.
Інгредієнти: яйця (5 шт.), цукор (160 г), борошно (130 г), яблука середнього розміру (6 шт.), вершкове масло (30 г), ванільний цукор (пакетик).
Читайте також: Як приготувати пісну шарлотку з яблуками: простий рецепт без яєць.
Приготування:
Відокремте білки від жовтків. До жовтків додайте 60 г цукру і збийте міксером до щільної маси.
Окремо збийте білки. Спочатку - до утворення піни, потім введіть цукор, що залишився (100 г), і збивайте до стійких піків.
Вершкове масло розтопіть і разом з ванільним цукром введіть у жовтки. Акуратно перемішайте. Додайте збиті білки і знову обережно перемішайте. Борошно просійте і поступово введіть у тісто.
Яблука очистіть від шкірки. Чотири яблука наріжте великими кубиками, а два - пластинками в 2 мм. Яблучні кубики додайте в тісто і перемішайте.
Читайте також: Багато яблук та ніжне тісто: простий рецепт пирога, який слід приготувати замість шарлотки.
Дно форми для запікання встеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом і трохи припиліть борошном. Викладіть тісто і розрівняйте.
Зверху, починаючи із середини, викладіть пластини яблук. Поставте форму з яблучною шарлоткою у розігріту до 170 градусів духовку. Випікайте 50-60 хвилин.
Через 30 хвилин пиріг накрийте фольгою, щоб яблука не згоріли. За 10 хвилин до кінця відкрийте шарлотку.
Готовий пиріг залиште остигати прямо у формі. Після чого акуратно дістаньте та посипте цукровою пудрою з корицею. Подавайте шарлотку з кулькою морозива або просто так.
Приготуйте також яблучний пиріг за рецептом Лілії Ребрик.