Лайм

Найпростіша випічка на Яблучний Спас: як приготувати ніжну шарлотку з яблуками

Зробити її простіше простого

Напередодні Яблучного Спасу, який відзначається 19 серпня, господині підшукують рецепти страв з яблук, щоб у свято порадувати близьких ароматною домашньою випічкою. Найпопулярнішим смаколиком вважається шарлотка, яка ще й готується дуже просто і легко. Яблучний пиріг виходить ніжним і повітряним та буквально тане в роті.

Інгредієнти: яйця (5 шт.), цукор (160 г), борошно (130 г), яблука середнього розміру (6 шт.), вершкове масло (30 г), ванільний цукор (пакетик).

Читайте також: Як приготувати пісну шарлотку з яблуками: простий рецепт без яєць.

Фото: pixabay.com

Приготування:

Відокремте білки від жовтків. До жовтків додайте 60 г цукру і збийте міксером до щільної маси.

Окремо збийте білки. Спочатку - до утворення піни, потім введіть цукор, що залишився (100 г), і збивайте до стійких піків.

Вершкове масло розтопіть і разом з ванільним цукром введіть у жовтки. Акуратно перемішайте. Додайте збиті білки і знову обережно перемішайте. Борошно просійте і поступово введіть у тісто.

Яблука очистіть від шкірки. Чотири яблука наріжте великими кубиками, а два - пластинками в 2 мм. Яблучні кубики додайте в тісто і перемішайте.

Читайте також: Багато яблук та ніжне тісто: простий рецепт пирога, який слід приготувати замість шарлотки.

Дно форми для запікання встеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом і трохи припиліть борошном. Викладіть тісто і розрівняйте.

Зверху, починаючи із середини, викладіть пластини яблук. Поставте форму з яблучною шарлоткою у розігріту до 170 градусів духовку. Випікайте 50-60 хвилин.

Через 30 хвилин пиріг накрийте фольгою, щоб яблука не згоріли. За 10 хвилин до кінця відкрийте шарлотку.

Готовий пиріг залиште остигати прямо у формі. Після чого акуратно дістаньте та посипте цукровою пудрою з корицею. Подавайте шарлотку з кулькою морозива або просто так.

Фото: pixabay.com

Приготуйте також яблучний пиріг за рецептом Лілії Ребрик.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Рожевий ліс, "скелети" та динамічні танці: яким був виступ Сан-Марино на "Євробаченні-2024"

Представниця Сан-Марино на Євробаченні 2024 Megara вразила епатажним образом та сміливим номером - відео виступу

Чим дивували учасники у другому півфіналі "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

Стали відомі імена другої десятки фіналістів Євробачення 2024 - хто потрапив у фінал та якими були кращі виступи шоу 9 травня

Джастін Бібер вперше стане батьком: його дружина Гейлі вагітна

Джастін Бібер стане батьком - його дружина Гейлі Бібер вагітна - пара повідомила радісну звістку в соцмережах - фото та відео