Лайм

Якщо вдома є груші, варто приготувати з них смачний варіант шарлотки: рецепт пирога

Смачна альтернатива яблучного пирога

Шарлотка - солодка випічка, безперечним плюсом якої є простота приготування. Цей пиріг традиційно готують з яблуками, але не менш смачним виходить варіант із грушами. theLime розповість, як приготувати грушевий пиріг, від якого всі будуть у захваті.

Читайте також: Як приготувати пісну шарлотку з яблуками: простий рецепт без яєць.

Інгредієнти: борошно (100 г), цукор (100 г), яйця (3 шт.), груші (4 шт.), вершкове масло (20 г).

Фото: unsplash.com

Приготування:

Відокремте білки від жовтків. У миску з жовтками висипте майже весь цукор (1 ст.л. залиште для присипки форми) і збийте міксером до отримання білуватої маси.

Далі приступайте до білків – їх потрібно збити до стійких піків. Для кращого результату білки мають бути холодними. Також можна додати дрібку солі.

Акуратно змішайте жовткову та білкові маси. Робіть це ручним вінчиком або ложкою, щоб не перебити білки, інакше вони можуть розшаруватись.

Читайте також: Як приготувати бананову шарлотку замість звичайної: простий рецепт.

Борошно просійте і додайте до яєць. Акуратно перемішайте. На цьому етапі також не використовуйте міксер, щоб тісто на шарлотку не втратило пишність.

Форму для випікання змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Насипте цукор, що залишали на першому етапі.

Підготуйте груші. Вимийте, за бажанням зніміть шкірку і видаліть серцевину. Наріжте на тонкі часточки.

Нарізані груші викладіть на дно форми та залийте тістом.

Поставте в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте близько 40 хвилин. Все, шарлотка з грушами готова. Діставайте готовий пиріг тільки після його охолодження, інакше він може розвалитися.

Фото: unsplash.com

Дізнайтесь також, як приготувати запашний штрудель з яблуками.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні