Шарлотка - солодка випічка, безперечним плюсом якої є простота приготування. Цей пиріг традиційно готують з яблуками, але не менш смачним виходить варіант із грушами. theLime розповість, як приготувати грушевий пиріг, від якого всі будуть у захваті.
Читайте також: Як приготувати пісну шарлотку з яблуками: простий рецепт без яєць.
Інгредієнти: борошно (100 г), цукор (100 г), яйця (3 шт.), груші (4 шт.), вершкове масло (20 г).
Приготування:
Відокремте білки від жовтків. У миску з жовтками висипте майже весь цукор (1 ст.л. залиште для присипки форми) і збийте міксером до отримання білуватої маси.
Далі приступайте до білків – їх потрібно збити до стійких піків. Для кращого результату білки мають бути холодними. Також можна додати дрібку солі.
Акуратно змішайте жовткову та білкові маси. Робіть це ручним вінчиком або ложкою, щоб не перебити білки, інакше вони можуть розшаруватись.
Читайте також: Як приготувати бананову шарлотку замість звичайної: простий рецепт.
Борошно просійте і додайте до яєць. Акуратно перемішайте. На цьому етапі також не використовуйте міксер, щоб тісто на шарлотку не втратило пишність.
Форму для випікання змастіть вершковим маслом і присипте борошном. Насипте цукор, що залишали на першому етапі.
Підготуйте груші. Вимийте, за бажанням зніміть шкірку і видаліть серцевину. Наріжте на тонкі часточки.
Нарізані груші викладіть на дно форми та залийте тістом.
Поставте в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте близько 40 хвилин. Все, шарлотка з грушами готова. Діставайте готовий пиріг тільки після його охолодження, інакше він може розвалитися.
Дізнайтесь також, як приготувати запашний штрудель з яблуками.