img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Насипний пиріг з яблуками рецепт - як приготувати оригінальну заміну шарлотки
Приготуйте на дозвіллі такий десерт

Багато яблук і ніжне тісто: простий рецепт пирога, який варто приготувати замість шарлотки

Понеділок, 14 серпня 2023, 14:06
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних тертим пирогом з яблуками або ж швидкою шарлоткою на сковороді, цього разу спечіть болгарський насипний пиріг. theLime підібрав простий рецепт, який ще називають Три склянки.

Читайте також: Смачніше за звичайну шарлотку: як приготувати французький яблучний пиріг.

Фото: instagram.com/kulbaba_zefir

Інгредієнти: вершкове масло (100 г), борошно (1 склянка), манна крупа (1 склянка), цукор (1 склянка або трохи менше), розпушувач (1 ч. л.), ванільний цукор (1 ч. л.) , кориця (1 ч. л.), очищені яблука (1,25 кг), лимонний сік (3-5 ст. л.), волоські горіхи (50 г).

1 склянка = 250 мл

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Форма для випічки – 18*28 см або 21-22 см у діаметрі.

Приготування:

У глибоку миску висипаємо по 1 склянці манної крупи, борошна та цукру (його за бажанням можна взяти менше). Додаємо розпушувач та ванільний цукор. Ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності.

Яблука очищаємо від шкірки та насіннєвої коробки. Найкраще взяти не дуже солодкі, але соковиті яблука з кислинкою. Потім подрібнюємо їх на великій тертці і поливаємо свіжовичавленим лимонним соком, а також посипаємо корицею. Перемішуємо все ложкою.

Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером. На її дно тремо приблизно 20 г замороженого вершкового масла, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Потім висипаємо приблизно 4-5 ст. л. суміші з манки, борошна та цукру і теж розрівнюємо рівним шаром.

Читайте також: Італійський варіант тертого пирога: як приготувати сбрічолату з полуницею і сиром.

Потім викладаємо третину натертих яблук, акуратно розподіляючи виделкою, знову шар сипучих інгредієнтів (4-5 ст. л.), потім шар яблук і так повторюємо до кінця. Єдина умова – останнім має бути шар із манки, борошна та цукру. Зверху викладаємо приблизно 50 г волоських горіхів і вершкове масло, що залишилося (80 г), яке попередньо потрібно заморозити і натерти на тертці.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С (режим "Верх-низ" без конвекції) і випікаємо насипний пиріг приблизно 50-60 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою – вона має бути сухою.

Виймаємо з духовки та чекаємо, поки пиріг охолоне у формі повністю, інакше він просто розвалиться. Між бортиками форми та яблучним пирогом акуратно проходимося ножем і знімаємо форму.

Розрізаємо болгарський пиріг Три склянки на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм чи лимонадом.

Цікаві новини для вас:

  1. Мариновані огірки, які розлітаються на ура: рецепт корнішонів по-польськи.
  2. Салат з рисом "Сніданок туриста" – улюблений рецепт консервації: як закрити його на зиму.
  3. Найпростіший рецепт консервації баклажанів: як закрити смачну овочеву ікру.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••
Насипний пиріг з яблуками рецепт - як приготувати оригінальну заміну шарлотки
img

Новини

28 липня

23:00 Кабмін погодив ще низку призначень: ключові зміни
img Політика
22:58 У Києві викрили посадовця «Укртелекому», який шпигував для ФСБ
22:37 Новий ультиматум Трампа для Путіна: Зеленський зробив заяву
img Політика
22:34 Економіка Білорусі перебуває у стагнації через інтеграцію з РФ
22:17 Уряд призначив тимчасового виконувача міністра культури: деталі рішення
img Політика
22:11 Сім’ї загиблих у полоні військових отримуватимуть по 15 млн гривень
21:54 Біля російського Нижнього Новгорода сталася пожежа в районі військового центру: деталі
21:53 ВАКС заочно заарештував постачальники «золотих яєць» Міноборони
21:29 Росія заборонила нафтопереробникам експортувати бензин до кінця літа: які назвали причини
21:27 Незаконний видобуток піску на Десні з екозбитком у 6 млн: справу передали до суду
21:12 Зеленський підписав закон про збільшення чисельності СБУ
img Політика
21:09 РФ закриє 20 пунктів пропуску на кордоні з Україною з 1 серпня
20:44 Чергових місцевих виборів в Україні цього року не буде — ЦВК
img Політика
20:27 Аварія на залізниці в Німеччині: серед постраждалих є українці
19:59 Нові обстріли Сумщини: двоє людей отримали поранення
До всіх новин
Насипний пиріг з яблуками рецепт - як приготувати оригінальну заміну шарлотки
Приготуйте на дозвіллі такий десерт

Багато яблук і ніжне тісто: простий рецепт пирога, який варто приготувати замість шарлотки

Понеділок, 14 серпня 2023, 14:06
ava
Наталка Лавринець

Редактор стрічки новин, невтомний ентузіаст у пошуку свіжих чуток та сенсацій у світі шоу-бізнесу. Знає реальний вік Олі Полякової, суть скандалу з Регіною Тодоренко і чи вагітна насправді Настя Каменських. Facebook

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних тертим пирогом з яблуками або ж швидкою шарлоткою на сковороді, цього разу спечіть болгарський насипний пиріг. theLime підібрав простий рецепт, який ще називають Три склянки.

Читайте також: Смачніше за звичайну шарлотку: як приготувати французький яблучний пиріг.

Фото: instagram.com/kulbaba_zefir

Інгредієнти: вершкове масло (100 г), борошно (1 склянка), манна крупа (1 склянка), цукор (1 склянка або трохи менше), розпушувач (1 ч. л.), ванільний цукор (1 ч. л.) , кориця (1 ч. л.), очищені яблука (1,25 кг), лимонний сік (3-5 ст. л.), волоські горіхи (50 г).

1 склянка = 250 мл

Продовження після реклами
РЕКЛАМА
Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Форма для випічки – 18*28 см або 21-22 см у діаметрі.

Приготування:

У глибоку миску висипаємо по 1 склянці манної крупи, борошна та цукру (його за бажанням можна взяти менше). Додаємо розпушувач та ванільний цукор. Ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності.

Яблука очищаємо від шкірки та насіннєвої коробки. Найкраще взяти не дуже солодкі, але соковиті яблука з кислинкою. Потім подрібнюємо їх на великій тертці і поливаємо свіжовичавленим лимонним соком, а також посипаємо корицею. Перемішуємо все ложкою.

Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером. На її дно тремо приблизно 20 г замороженого вершкового масла, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Потім висипаємо приблизно 4-5 ст. л. суміші з манки, борошна та цукру і теж розрівнюємо рівним шаром.

Читайте також: Італійський варіант тертого пирога: як приготувати сбрічолату з полуницею і сиром.

Потім викладаємо третину натертих яблук, акуратно розподіляючи виделкою, знову шар сипучих інгредієнтів (4-5 ст. л.), потім шар яблук і так повторюємо до кінця. Єдина умова – останнім має бути шар із манки, борошна та цукру. Зверху викладаємо приблизно 50 г волоських горіхів і вершкове масло, що залишилося (80 г), яке попередньо потрібно заморозити і натерти на тертці.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С (режим "Верх-низ" без конвекції) і випікаємо насипний пиріг приблизно 50-60 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою – вона має бути сухою.

Виймаємо з духовки та чекаємо, поки пиріг охолоне у формі повністю, інакше він просто розвалиться. Між бортиками форми та яблучним пирогом акуратно проходимося ножем і знімаємо форму.

Розрізаємо болгарський пиріг Три склянки на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм чи лимонадом.

Цікаві новини для вас:

  1. Мариновані огірки, які розлітаються на ура: рецепт корнішонів по-польськи.
  2. Салат з рисом "Сніданок туриста" – улюблений рецепт консервації: як закрити його на зиму.
  3. Найпростіший рецепт консервації баклажанів: як закрити смачну овочеву ікру.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

img img

Новини партнерів

РЕКЛАМА
•••