Лайм

Багато яблук і ніжне тісто: простий рецепт пирога, який варто приготувати замість шарлотки

Приготуйте на дозвіллі такий десерт

Для багатьох господинь приготування домашньої випічки є своєрідною медитацією, яка допомагає відволіктися від поганих новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже балували рідних тертим пирогом з яблуками або ж швидкою шарлоткою на сковороді, цього разу спечіть болгарський насипний пиріг. theLime підібрав простий рецепт, який ще називають Три склянки.

Читайте також: Смачніше за звичайну шарлотку: як приготувати французький яблучний пиріг.

Фото: instagram.com/kulbaba_zefir

Інгредієнти: вершкове масло (100 г), борошно (1 склянка), манна крупа (1 склянка), цукор (1 склянка або трохи менше), розпушувач (1 ч. л.), ванільний цукор (1 ч. л.) , кориця (1 ч. л.), очищені яблука (1,25 кг), лимонний сік (3-5 ст. л.), волоські горіхи (50 г).

1 склянка = 250 мл

Форма для випічки – 18*28 см або 21-22 см у діаметрі.

Приготування:

У глибоку миску висипаємо по 1 склянці манної крупи, борошна та цукру (його за бажанням можна взяти менше). Додаємо розпушувач та ванільний цукор. Ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності.

Яблука очищаємо від шкірки та насіннєвої коробки. Найкраще взяти не дуже солодкі, але соковиті яблука з кислинкою. Потім подрібнюємо їх на великій тертці і поливаємо свіжовичавленим лимонним соком, а також посипаємо корицею. Перемішуємо все ложкою.

Форму для випікання вистилаємо пергаментним папером. На її дно тремо приблизно 20 г замороженого вершкового масла, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні. Потім висипаємо приблизно 4-5 ст. л. суміші з манки, борошна та цукру і теж розрівнюємо рівним шаром.

Читайте також: Італійський варіант тертого пирога: як приготувати сбрічолату з полуницею і сиром.

Потім викладаємо третину натертих яблук, акуратно розподіляючи виделкою, знову шар сипучих інгредієнтів (4-5 ст. л.), потім шар яблук і так повторюємо до кінця. Єдина умова – останнім має бути шар із манки, борошна та цукру. Зверху викладаємо приблизно 50 г волоських горіхів і вершкове масло, що залишилося (80 г), яке попередньо потрібно заморозити і натерти на тертці.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С (режим "Верх-низ" без конвекції) і випікаємо насипний пиріг приблизно 50-60 хвилин. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою – вона має бути сухою.

Виймаємо з духовки та чекаємо, поки пиріг охолоне у формі повністю, інакше він просто розвалиться. Між бортиками форми та яблучним пирогом акуратно проходимося ножем і знімаємо форму.

Розрізаємо болгарський пиріг Три склянки на порційні шматочки і подаємо до столу з чаєм чи лимонадом.

Цікаві новини для вас:

  1. Мариновані огірки, які розлітаються на ура: рецепт корнішонів по-польськи.
  2. Салат з рисом "Сніданок туриста" – улюблений рецепт консервації: як закрити його на зиму.
  3. Найпростіший рецепт консервації баклажанів: як закрити смачну овочеву ікру.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям 

Вирощування огірків: як правильно формувати рослину, щоб вона дала багато врожаю

Як потрібно правильно формувати огіркову ліану в теплиці, навіщо її підв'язувати, а також видаляти всі пасинки, вуса та нижнє листя  

Готуємо мариновані печериці, які будуть смачніші за магазинні: простий рецепт

Як у домашніх умовах приготувати мариновані печериці зі спеціями, щоб урізноманітнити меню своєї родини смачною закускою