Лайм

Які овочі входять у салат "Десятка" і як зробити його на зиму: класичний рецепт

Улюблена заготівля не підводить господарок

Серед овочевих салатів на зиму "Десятка" традиційно користується великою популярністю. Багато господинь закривають її щороку, оскільки вона швидко готується, а потім так само швидко розлітається в холодну пору року. Розповідаємо, які овочі потрібні для цієї класичної консервації, яка стане чудовим доповненням до гарнірів.

Інгредієнти: 10 баклажанів, 10 солодких перців, 10 помідорів, 10 цибулин, 10 зубчиків часнику, 120 мл олії, 150 г цукру, 1 ст. ложка солі, 100 мл оцту.

Читайте також: Салат на зиму, який ще довго не набридне: рецепт пікантного перцю по-корейськи.

Фото: Getty Images

Приготування:

Овочі миємо, чистимо від плодоніжок і нарізаємо середніми кубиками або кружальцями товщиною по 0,5-0,6 см. Цибулю шаткуємо тонкими кільцями.

Каструлю заповнюємо шарами овочів. Спочатку викладаємо помідори, які мають швидко пустити сік. Потім – баклажани. Слідом за ними – цибулю та солодкий перець.

Часник подрібнюємо за допомогою ножа чи спеціального преса, тимчасово відкладаємо.

Додаємо до салату сіль, цукор, олію. Ставимо страву на вогонь варитися. Коли салат закипить, зменшіть вогонь, накрийте кришкою каструлю і поваріть протягом 20 хвилин.

Читайте також: Лечо з помідорів та перцю – улюблений салат на зиму: як його приготувати.

Наступним етапом буде додавання оцту та подрібненого часнику. Тушкуйте салат ще близько 5 хвилин, після чого перекладаємо в чисті банки.

Десятка – рецепт зі стерилізацією. Банки з салатом прикриваємо кришками і ставимо стерилізуватися в каструлю. Для півлітрових банок достатньо 5-хвилинної стерилізації у киплячій воді. Потім салат закочуємо кришками і залишаємо охолоджуватися. Накривати заготовки ковдрою необов'язково.

Раніше ми розповідали, як смачно приготувати баклажани в аджиці на зиму.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень