Серед овочевих салатів на зиму "Десятка" традиційно користується великою популярністю. Багато господинь закривають її щороку, оскільки вона швидко готується, а потім так само швидко розлітається в холодну пору року. Розповідаємо, які овочі потрібні для цієї класичної консервації, яка стане чудовим доповненням до гарнірів.
Інгредієнти: 10 баклажанів, 10 солодких перців, 10 помідорів, 10 цибулин, 10 зубчиків часнику, 120 мл олії, 150 г цукру, 1 ст. ложка солі, 100 мл оцту.
Читайте також: Салат на зиму, який ще довго не набридне: рецепт пікантного перцю по-корейськи.
Приготування:
Овочі миємо, чистимо від плодоніжок і нарізаємо середніми кубиками або кружальцями товщиною по 0,5-0,6 см. Цибулю шаткуємо тонкими кільцями.
Каструлю заповнюємо шарами овочів. Спочатку викладаємо помідори, які мають швидко пустити сік. Потім – баклажани. Слідом за ними – цибулю та солодкий перець.
Часник подрібнюємо за допомогою ножа чи спеціального преса, тимчасово відкладаємо.
Додаємо до салату сіль, цукор, олію. Ставимо страву на вогонь варитися. Коли салат закипить, зменшіть вогонь, накрийте кришкою каструлю і поваріть протягом 20 хвилин.
Читайте також: Лечо з помідорів та перцю – улюблений салат на зиму: як його приготувати.
Наступним етапом буде додавання оцту та подрібненого часнику. Тушкуйте салат ще близько 5 хвилин, після чого перекладаємо в чисті банки.
Десятка – рецепт зі стерилізацією. Банки з салатом прикриваємо кришками і ставимо стерилізуватися в каструлю. Для півлітрових банок достатньо 5-хвилинної стерилізації у киплячій воді. Потім салат закочуємо кришками і залишаємо охолоджуватися. Накривати заготовки ковдрою необов'язково.
Раніше ми розповідали, як смачно приготувати баклажани в аджиці на зиму.