Лайм

Салат на зиму, який ще довго не набридне: рецепт пікантного перцю по-корейськи

Спробуйте новий для себе смак

Раніше ми ділилися рецептом овочевого салату з рисом, який стане чудовим доповненням до основних страв у зимову пору, а цього разу розповімо про ще одну заготовку. Зробіть вдома пікантний перець по-корейськи – він здивує вас ніжним та в міру гострим смаком водночас. Детальніше про те, як його приготувати, читайте далі на нашому сайті.

Інгредієнти: болгарський перець в очищеному вигляді - 1.5кг, морква - 500 г, пучок петрушки, гострий перець – за смаком, цукор - 180 г, сіль - 20 г, оцет - 180 мл, олія - 180 мл, часник - 8 зубчиків, солодка паприка - 1 ч.л, чорний перець - 1 ч.л без гірки, хмелі сунелі - 1 ч.л.

Читайте також: Маринований перець з медом - улюблений рецепт консервації на зиму: як його приготувати.

Фото: YouTube

Приготування: перець миємо, очищаємо від насіння та нарізаємо соломкою середніми шматочками. Моркву також миємо, очищаємо та натираємо на середній тертці. Ці компоненти з'єднуємо разом у глибокій ємності. Туди ж додаємо подрібнену петрушку та порізаний гострий перець. Додаємо також цукор, сіль, оцет часник, солодку паприку, чорний перець та хмелі-сунелі. Окремо розігріваємо на сковорідці 180 мл олії та виливаємо її до всіх інших інгредієнтів - це потрібно задля того, аби приправи краще розчинилися та розкрили свій смак.

Все добре перемішуємо та залишаємо суміш маринуватися на 3-4 години. Після того, як вказаний час минув, перекладаємо перець та інші компоненти до чистих сухих баночок. Стерилізувати їх заздалегідь не потрібно.

У якості маринаду використовуємо сік, який пустили наші овочі. Заливаємо ним суміш, беремо дерев'яну шпажку та протикаємо нею інгредієнти. Після цього баночки накриваємо кришками та ставимо їх стерилізуватися на вогонь. Воду заливаємо не повністю, а приблизно більшу половину баночки. Стерилізуємо заготовку 20 хвилин з моменту закипання.

Читайте на тему: Салат з капусти на зиму роками не втрачає популярності у господинь: як його зробити.

Після цього банки обережно закручуємо кришками, перевертаємо догори дном та залишаємо охолоджуватися. Потім можна перемістити їх до льоху, де вони будуть зимувати. Заготовка виходить в міру гострою та чудово доповнить будь-який гарнір. Смачного!

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні