Лайм

Пухке тісто і хрумка скоринка: як приготувати смачні біляші з м'ясом

Спробуйте зробити таку страву для своєї сім'ї чи гостей

У кожного з нас є страва, смак якої асоціюється із безтурботним дитинством. У когось це пиріжки з картоплею, зеленню та тягучим сиром, у інших – чебуреки з бульбашками, а у когось – біляші. theLime підібрав простий рецепт останніх.

Читайте також: Як приготувати соковиті біляші в духовці: простий рецепт на кефірі.

Фото: instagram.com/cooking_by_yana_shah

Інгредієнти: тепле молоко (100 мл), тепла вода (150 мл), сухі дріжджі (8 г), цукор (0,5 ч. л.), сіль (1 ч. л.), яйце (1 шт.), рослинна олія (2 ст. л.), борошно (450 г).

Інгредієнти для начинки: фарш (300 г), холодна вода (50 мл), сіль, спеції, цибуля (1 шт.).

Приготування:

У глибоку миску виливаємо тепле молоко та теплу воду. Сюди ж всипаємо сухі дріжджі, сіль, цукор, розбиваємо 1 яйце кімнатної температури і додаємо олію. Все це ретельно перемішуємо вінчиком.

В отриману масу поступово вводимо просіяне через сито борошно. Починаємо замішувати тісто спочатку ложкою, потім руками – 5-7 хвилин. Воно має вийти досить еластичним і не прилипати до рук.

Читайте також: Як приготувати еластичне тісто, яке підходить для вареників, пельменів та чебуреків.

Глибоку миску змащуємо олією і в неї викладаємо тісто. Накриваємо харчовою плівкою або рушником і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години.

Фарш можна купити готовий або зробити самостійно. Для цього споліскуємо свинину, ріжемо на невеликі шматочки та пропускаємо через м'ясорубку. Потім змішуємо фарш із подрібненою цибулею, солимо, перчимо за смаком, додаємо спеції і трохи холодної води для соковитості. Фарш добре вимішуємо та формуємо з нього невеликі кульки.

Тісто, що підійшло, розділяємо на однакові шматочки і скачуємо з кожної кулю. Починаємо формувати біляші: розгортаємо тісто в коло розміром приблизно як блюдце. У центр кладемо фарш, потім з'єднуємо краї.

У сковороді з високими бортиками розігріваємо велику кількість рослинної олії. Обсмажуємо біляші з м'ясом до рум'яної скоринки приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку. Готові біляші викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.

Цікаві новини для вас:

  1. Мариновані сливи будуть готові всього за один день: популярний рецепт на зиму.
  2. Як квасити яблука на зиму: рецепти для любителів солодкого, солоного та кислого смаку.
  3. Рецепт апетитного салату на зиму: як приготувати мариновані баклажани з грибами і перцем.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Дбайливі і надійні: які знаки Зодіаку вважають найкращими братами та сестрами

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, з яких виходять найкращі брати і сестри – Рак, Телець, Риби, Лев

Як правильно готувати спаржу, щоб не зіпсувати дорогий продукт: рецепт і кулінарні лайфхаки

Скільки потрібно варити зелену та білу спаржу, як правильно її підготувати, а також скільки хвилин обсмажувати на сковороді  

Сандалі дідуся і слінгбекі: стилістка назвала головні взуттєві тренди цього літа

Модельєр продемонструвала, які варіанти модного взуття доглянути на літній сезон, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу