Лайм

Мариновані сливи будуть готові всього за один день: популярний рецепт на зиму

Візьміть собі на замітку

Для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже закрили сливи у власному соку, цього разу замаринуйте їх. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Ткемалі – густий грузинський соус із слив: як його приготувати на зиму.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти на 5 банок по 0,5 л: сливи "Угорка" (2 кг), вода (1,5 л), цукор (1 кг 100 г), яблучний оцет (15 ст. л.), ароматний алкоголь (5-7 ст. шт.), кориця (0,5 ч. л.), лавровий лист (15 шт.), гвоздика (15 шт.), запашний перець горошком (15 шт.), чорний перець горошком (20 шт.), аніс (3 зірочки).

Приготування:

Сливи промиваємо у проточній воді та замочуємо у холодній воді на півгодини.

Для приготування сиропу у воду висипаємо цукор, перемішуємо, щоб повністю розчинився. Потім додаємо яблучний оцет, ароматний алкоголь (коньяк, ром, бренді). Після закипання проварюємо сироп 15 хвилин.

Читайте також: Таку консервацію пробували не всі: як закрити на зиму мариновані кавуни у банках.

Промиті сливи перекладаємо у велику каструлю, додаємо всі спеції, заливаємо сиропом. Накриваємо кришкою та залишаємо на 1 годину.

Потім сироп зливаємо в іншу ємність та ставимо на плиту. Чекаємо, поки закипить. Знову заливаємо сливи на 1 годину. Так потрібно повторити тричі.

Стерилізуємо банки у духовці. У чисті банки викладаємо сливи і заливаємо сиропом, який щойно закипів. Герметично закриваємо банки кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо теплим пледом або ковдрою. Після того, як мариновані сливи повністю охолонуть, переносимо їх у прохолодне місце.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт апетитного салату на зиму: як приготувати мариновані баклажани з грибами і перцем.
  2. Салат на зиму, який ще довго не набридне: рецепт пікантного перцю по-корейськи.
  3. У вигляді варення та в морозилці: найкращі способи зберегти обліпиху на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні