На календарі – вересень, і в самому розпалі сезон баклажанів, коли потрібно встигнути не лише насолодитися цими овочами, а й подумати про заготівлі на зиму. І якщо ви вже закрили смачний салат із майонезом та грибною приправою, цього разу зробіть баклажани в аджиці. theLime підібрав простий рецепт консервації.
Читайте також: Як приготувати аджику: рецепти консервації на зиму, які обожнюють за смак та простоту.
Інгредієнти на 7 банок по 0,5 л: баклажан (1,5 кг), болгарський перець (500 г), часник (4-5 зубчиків), гіркий перець (1 стручок), рослинна олія (200 мл), оцет 9% (50 мл), сіль (1 ст. л.), цукор (3 ст. л.).
Приготування:
Всі овочі ретельно промиваємо у проточній воді. Підготовлені баклажани нарізаємо шайбами завтовшки приблизно 2 см.
Болгарський перець очищаємо від насіння та білих прожилок, з помідорів за бажанням знімаємо шкірку. Пропускаємо овочі через м'ясорубку або подрібнюємо блендером.
У перетерті овочі додаємо сіль, цукор та рослинну олію. Все ретельно перемішуємо та ставимо на плиту, доводимо до кипіння.
Часник очищаємо від лушпиння, пропускаємо через прес. Гіркий перець нарізаємо на маленькі шматочки.
Коли овочева маса в каструлі закипить, додаємо часник, гіркий перець, оцет і нарізані баклажани. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Проварюємо на слабкому вогні 30-40 хвилин, кожні 10 хвилин баклажани перемішуємо.
Читайте також: Хріновина – гострий соус з помідорів з хрoном та часником: як його приготувати.
Тим часом стерилізуємо банки та кришки. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці при температурі 180°С, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 5-10 хвилин.
Перекладаємо баклажани у сухі стерилізовані банки, накриваємо кришками.
Стерилізуємо заготівлю: ставимо на плиту велику каструлю, на дно якої кладемо рушник або марлю, складену в декілька шарів. Викладаємо в неї банки з баклажанами, заливаємо їх водою по плічка. Стерилізуємо приблизно 15 хвилин після закипання води.
Після цього акуратно дістаємо банки, герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо рушником і в такому положенні залишаємо до повного остигання.
- Раніше ми розповіли, як приготувати борщову заправку довгого зберігання.
- Читайте також на theLime, як приготувати кетчуп "Лагідний" в домашніх умовах.
Цікаві новини для вас:
- Швидкий і смачний перекус: як зробити круасани з шинкою і сиром.
- Чому варто спробувати шакшуку замість звичайної яєчні: цей рецепт став хітом.
- Швидкий пиріг вихідного дня: як приготувати шарлотку з яблуками на сковороді.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.