Борщова заправка на зиму значно полегшує життя господинь. Вона скорочує час приготування перших страв, що особливо важливо в умовах потенційних відключень електроенергії, з якими українці можуть зіткнутися через російські обстріли. Але навіть якщо взимку блекаутів не буде, заготівлю для борщу все одно варто мати під рукою. Розповідаємо, як приготувати на зиму салат із буряків та цибулі. Такий варіант також підійде як додаток для гарнірів і навіть для приготування салату "Шуба".
Інгредієнти: 3 кг буряків, 1 кг цибулі, 250 мл олії, 150 г цукру, 1 ст. ложка солі, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 150 мл оцту 9%, за бажанням - 1 ч. ложка меленої паприки.
Читайте також: Салат із капусти на зиму роками не втрачає популярності у господинь: як його зробити.
Приготування:
Буряк помийте і відваріть до готовності. Це займе близько 40 хвилин для маленьких коренеплодів і до 1,5-2 годин для великих. Готові буряки охолодіть, очистіть від шкірки і натріть на великій тертці.
Цибулю наріжте кубиками, обсмажте до золотистого кольору на розігрітій олії.
У каструлі змішайте буряки з цибулею. Приправте салат сіллю, цукром, чорним перцем і, за бажанням, паприкою. Ретельно перемішайте інгредієнти салату.
На середньому вогні тушкуємо буряковий салат протягом 20 хвилин. Помішуйте його, щоб овочі не пригоріли. У цей час можна скуштувати страву на сіль – можливо, вам захочеться додатково її приправити.
Читайте також: Класичний рецепт квашених помідорів у банці, який ніколи не підводить.
У каструлю з салатом вливаємо оцет, перемішуємо та залишаємо готуватися ще на 10 хвилин.
Таку консервацію не потрібно стерилізувати, але накладати її потрібно у попередньо стерилізовані банки і закочувати стерилізованими кришками.
Банки з борщовою заправкою перевертаємо догори дном. Накриваємо ковдрою та залишаємо охолоджуватися. Коли банки охолонуть, прибираємо на зберігання у прохолодне місце.
Раніше ми ділилися рецептом грузинського соусу сацебелі, який чудово підходить до м'яса.