Лайм

Вівсяне печиво з бананом не потребує цукру: як приготувати його за рецептом Ольги Сумської

Спробуйте корисну випічку

Випічку можна зробити кориснішою, якщо прибрати з неї цукор. При цьому страви не обов'язково мають бути прісними. В якості підсолоджувача кулінари часто використовують солодкі фрукти, наприклад, банани. Ольга Сумська, яка любить готувати та часто ділиться своїми рецептами, розповіла глядачам каналу "Київ", як готувати вівсяне печиво із бананами замість цукру.

Інгредієнти: 3 стиглих банана, 250 г вівсяних пластівців швидкого приготування, 90 мл олії, 3 ч. ложки родзинок, 3 ч. ложки в'яленої журавлини, 2 ст. ложки насіння соняшника, 1 ст. ложка білого кунжуту.

Читайте також: Швидкий рецепт соковитого сливового штруделя: як зробити з готового листкового тіста.

Фото: Getty Images

Приготування:

Банани необхідно очистити від шкірки і потовкти до стану пюре. Зробити це можна виделкою, а якщо фрукти не надто стиглі – блендером.

Вівсянку потрібно підсушити на сухій розпеченій сковороді, після чого пересипати до бананів. Туди ж додаємо родзинки та солодку журавлину.

Всі інгредієнти перемішуємо, додаємо насіння, білий кунжут олію. Суміш для печива вийде в'язкою, густою. З неї буде зовсім не складно сформувати печиво.

Деко застилаємо пергаментом, формуємо печиво у вигляді невеликих коржиків.

Духовку розігріваємо до 180-200 градусів, випікаємо печиво протягом 20-30 хвилин. Готові смаколики вийдуть ароматними, хрусткими, солодкими і корисними.

Раніше ми розповідали, як приготувати мазурки – польське печиво з горіхами та сухофруктами.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього