Сезон слив триває, і якщо ви вже встигли зробити смачну закуску до м'яса і домашнього застілля, приготуйте сливовий пиріг за рецептом Ольги Сумської. Пісочний пиріг зі сливами - фірмова страва української акторки, якою вона балує свою сім'ю.
Читайте також: Ідеально підійде для рогаликів і пирогів: рецепт сливового варення на сковороді.
Інгредієнти: свіжі сливи (700 г), борошно (3 склянки + 1 на заміс), вершкове масло (200 г), яйця (4 шт.), ванільний цукор, розпушувач або сода (1/2 ч.л.), сік лимона (1 ст.л.), цукор (1,5 склянки).
Приготування:
На першому етапі відокремте жовтки від білків. Робіть це акуратно, оскільки якщо навіть грам жовтка потрапить у білки, вони не зіб'ються. Поставте білки у холодильник.
У жовтки додайте 1/2 склянки цукру (можна більше, якщо любите більш солодке) і збийте міксером. Збиті жовтки з'єднайте з борошном.
На великій тертці натріть холодне вершкове масло і додайте в миску з борошном і жовтками. Перемішайте. Додайте розпушувач, погашений соком лимона (або соду), ванільний цукор та замісіть тісто. При необхідності додайте борошно, тісто не має липнути до рук. Сформуйте з тіста кульку і поставте в холодильник на 10-15 хвилин.
Читайте також: Як приготувати густий та запашний сливовий леквар: закарпатський рецепт.
Тим часом збийте білки до густих піків, поступово вводячи цукор (трохи більше ніж 1/2 склянки) та 1 ч.л. лимонного соку. Збиті білки поставте у холодильник.
Сливи промийте та просушіть паперовим рушником. Відокремте від кісточок.
Тісто дістаньте з холодильника і тонко розкотайте на пергаменті по формі дека. Зверху викладіть сливи. Поставте в розігріту до 160 градусів духовку на 20-30 хвилин.
Потім дістаньте пиріг і густо покрийте збитими білками. Поставте в духовку і запікайте ще 5-7 хвилин, поки білки не зарум'яняться. Розрізайте пиріг теплим.
Такий пиріг можна готувати не лише зі сливами, а також з вишнями, абрикосами та яблуками.
- Дізнайтесь також, як приготувати українські вареники з вишнею за рецептом Лізи Глинської.