Під час війни деякі господині відмовилися від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своїх близьких різні десерти самостійно – це допомагає заощадити частину сімейного бюджету, а також гарантує, що продукт вийде натуральнішим. І якщо ви вже робили хрусткі домашні козинаки з насінням і горішками або ж зефір із фруктового соку, побалуйте свою сім'ю печивом "Гусячі лапки" з сирного тіста. theLime ділиться простим рецептом.
Інгредієнти: кисломолочний сир (250 г), цукрова пудра (1-2 ст. л.), вершкове масло (100 г), борошно (170 г), розпушувач (1/2 ч. л.), сіль (щіпка), ванільний цукор, цукор для посипання (3-4 ст. л.).
Приготування:
Сир подрібнюємо виделкою або блендером до однорідності. За бажанням додаємо цукор або цукрову пудру, ретельно перемішуємо. Якщо ви використовуєте замість сиру сирну масу, додавати цукор не потрібно.
Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Додаємо в сир разом із щіпкою солі.
В отриману сирно-масляну суміш додаємо просіяне через сито борошно, розпушувач і ванілін або ванільний цукор. Вимішуємо сирне тісто спочатку ложкою, а потім руками.
Формуємо з нього кулю, кладемо в пакет або загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 1 годину.
Читайте також: Як приготувати мармурове печиво із тріщинками: дуже простий рецепт.
Через вказаний проміжок часу дістаємо тісто і даємо йому полежати при кімнатній температурі 10 хвилин.
Робочу поверхню злегка припиляємо борошном, розкочуємо сирне тісто завтовшки приблизно 2-3 мм. За допомогою склянки або чашки вирізаємо кружальця.
Формуємо печиво "Гусячі лапки": одну сторону кола обмакуємо в цукрі. Потім складаємо навпіл, цукровою стороною усередину. Потім знову обмакуємо однією стороною і ще раз складаємо навпіл, цукровою стороною всередину. На останньому етапі обмакуємо в цукрі 1 сторону (верхню) отриманого трикутника. Робимо те саме з усіма вирізаними кружальцями.
Деко для випічки вистилаємо пергаментом і викладаємо на нього печиво з сиру цукровою стороною догори, не забуваючи відступати трохи місця.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 200°С. Ставимо в неї деко з сирними трикутниками і випікаємо 25 хвилин до золотавої скоринки. Потім дістаємо і чекаємо, поки печиво "Гусині лапки" трохи охолоне.
Подаємо печиво з кисломолочного сиру до столу і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати пісні рогалики із маком на воді.
- Читайте також на theLime, як спекти цукрове печиво з корицею і апельсиновою цедрою.
Цікаві новини для вас:
- Так одягатися не варто: 10 модних помилок, які додають жінкам віку.
- Як прасувати одяг з двох боків одночасно: лайфхак із фольгою.
- В моді не лише широкі штани: Христина Горняк показала трендовий фасон джинсів.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.