Лайм

Мазурки – це польське печиво з горіхами та сухофруктами: як його приготувати

Побалуйте себе та своїх близьких

Багато господинь навіть під час війни намагаються радувати свою сім'ю смачними домашніми десертами, щоб хоч якось підняти настрій та бойовий дух рідних. І якщо ви вже робили вівсяне печиво з яблуком, цього разу спечіть мазурки. theLime підібрав простий рецепт нарізного польського печива.

Читайте також: Як приготувати печиво "Гусячі лапки" з сирного тіста: улюблений рецепт до чаю.

Фото: instagram.com/nastyunchichik_na_pp

Інгредієнти: яйця (2 шт.), цукор (150 г), сіль (1/4 ч. л.), борошно (130 г), розпушувач (10 г), родзинки (150 г), курага (50 г), арахіс (100 г).

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця, додаємо до них цукор та сіль. Збиваємо за допомогою міксера до пишноти має вийти біла маса.

Борошно просіюємо через сито з розпушувачем. Додаємо його частинами у збиту яєчну масу, перемішуємо як на бісквіт. За консистенцією тісто має вийти як густа сметана.

Читайте також: Походження назви печива "Марія" здивує багатьох: до чого тут Російська імперія.

Для печива мазурки знадобляться арахіс, курага та родзинки. Курагу та родзинки запарюємо окропом на кілька хвилин, потім висушуємо на паперових рушниках, курагу можна порізати на маленькі скибочки. Арахіс обсмажуємо на сухій сковороді.

Додаємо в тісто горіхи та сухофрукти та ретельно перемішуємо.

Деко для випічки вистилаємо пергаментним папером, виливаємо в нього тісто і рівномірно розподіляємо силіконовою лопаткою.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Випікаємо приблизно 20-25 хвилин, потім чекаємо, доки воно охолоне і розрізаємо на невеликі шматочки.

Подаємо нарізне польське печиво до столу та насолоджуємось смаком. Перед подачею за бажанням мазурки можна посипати цукровою пудрою.

Фото: instagram.com/zaltsmanviktoriia

Цікаві новини для вас:

  1. Швидкий рецепт соковитого сливового штруделю: як зробити з готового листкового тіста.
  2. Які овочі входять у салат "Десятка" і як зробити його на зиму: класичний рецепт.
  3. Пухке тісто і хрумка скоринка: як приготувати смачні біляші з м'ясом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій