Лайм

Походження назви печива "Марія" здивує багатьох: до чого тут Російська імперія

Його вживають на дієті, а також в якості першого прикорму

Багато хто з нас не раз купував у магазині або готував самостійно затяжне печиво "Марія". Воно вважається корисним і дієтичним, його рекомендують при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки, нирок, вагітним і як перший прикорм немовлят. theLime вирішив докладніше розповісти про походження назви цих ласощів.

Читайте також: Хрумке і запашне: рецепт пісочного печива на маслі з лимонною цедрою.

Історія створення цього популярного печива має романтичний підтекст.

Син королеви Великобританії Вікторії, принц Альфред після довгих років військової служби вирішив одружитися і вибрав за дружину спадкоємицю російського престолу, дочку імператора Олександра ІІ, принцесу Марію.

велика княжна Марія Олександрівна та принц Альфред Фото: wikipedia.org

Слід зазначити, що тоді дипломатичні відносини між Великобританією та Російською імперією були не дуже гладкими: з 1853 по 1856 гг. тривала Кримська війна, коли ці країни були з різних боків фронту.

Проте Вікторія благословила вибір сина, і обидві монархії розпочали підготовку до весілля, запланованого на 23 січня 1874 року.

Читайте також: Як приготувати печиво "Гусячі лапки" з сирного тіста: улюблений рецепт до чаю.

У той час англійська пекарська галузь була лідером у світі і кондитери з "Peek Freans" вирішили зробити нареченій особливий подарунок придумати новий вид печива, названий на її честь. За основу вони взяли рецептуру популярного на той час у Великій Британії печива "Rich Tea", але виключили солод і додали ваніль.

Фото: pixabay.com

Однак такі прояви шанування не дали значних результатів. Марія вела усамітнений спосіб життя і до кінця була вірна православним канонам та російським традиціям. Та й загалом її сімейне життя склалося не дуже щасливо.

Проте печиво, назване на честь російської княжни, вже майже 150 років існує на прилавках магазинів та ринків, воно давно стало окремою торговою маркою і не втрачає своєї популярності сьогодні.

На сьогоднішній день більшість виробників включили його до свого асортименту під різними назвами: Marie, María, Mariebon, Marietta тощо.

Традиційно це кругле печиво з хвилястою кромкою, що має напис МАRIA (або варіації) та наскрізні отвори по всій поверхні.

Фото: https://www.pinterest.com/

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт смачної чурчхели в домашніх умовах: приготувати її з натурального соку.
  2. Проста і швидка випічка до чаю: як приготувати морквяний пиріг із доступних інгредієнтів.
  3. Бограч – це ситна перша страва з м'ясом і овочами: як його готують на Закарпатті.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару