Кожна господиня має свій фірмовий рецепт штруделю – ароматної випічки з листкового тіста з різними начинками. Хтось готує його з яблуками та сиром, а хтось – з вишневою начинкою. theLime підібрав оригінальний рецепт сливового штруделю.
Читайте також: Як приготувати лінивий штрудель з лаваша за 20 хвилин: простий рецепт.
Інгредієнти: листкове тісто (270 г), сливи без кісточок (10 шт.), цукор (30 г), кукурудзяний крохмаль (20 г), кориця (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.).
Приготування:
Листкове тісто попередньо розморожуємо: перекладаємо з морозилки в холодильник.
Сливи промиваємо під проточною водою, виймаємо кісточки та нарізаємо кожну на 4 частини. Додаємо в них крохмаль, корицю та цукор.
Робочу поверхню, качалку та розморожене листкове тісто присипаємо борошном. Розкочуємо тісто в прямокутний пласт товщиною 0,2-0,3 см. При цьому воно не повинно рватися.
Читайте також: Печемо ароматний віденський штрудель з яблуком та корицею: простий рецепт.
Начинку викладаємо на тісто і загортаємо у рулет. Зверху змащуємо штрудель зі сливовою начинкою збитим яйцем. Перекладаємо пиріг на деко, вистелене пергаментним папером.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї деко зі штруделем і випікаємо до золотистої скоринки приблизно 30 хвилин.
Готовий штрудель залишаємо трохи охолонути і посипаємо цукровою пудрою (за бажанням).
- Раніше ми розповіли, як спекти бісквіт із полуничною начинкою.
- Читайте також на theLime, як приготувати смачний пиріг зі сливами замість шарлотки.
Цікаві новини для вас:
- Таку консервацію куштували не всі: як закрити на зиму мариновані кавуни в банках.
- Бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї: як його приготувати.
- Пишне тісто і хрумка скоринка: як приготувати смачні біляші з м'ясом.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.