Лайм

Швидкий рецепт соковитого сливового штруделя: як зробити з готового листкового тіста

Поекспериментуйте на дозвіллі

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт штруделю – ароматної випічки з листкового тіста з різними начинками. Хтось готує його з яблуками та сиром, а хтось – з вишневою начинкою. theLime підібрав оригінальний рецепт сливового штруделю.

Читайте також: Як приготувати лінивий штрудель з лаваша за 20 хвилин: простий рецепт.

Фото: instagram.com/snail_is_

Інгредієнти: листкове тісто (270 г), сливи без кісточок (10 шт.), цукор (30 г), кукурудзяний крохмаль (20 г), кориця (0,5 ч. л.), яйце (1 шт.).

Приготування:

Листкове тісто попередньо розморожуємо: перекладаємо з морозилки в холодильник.

Сливи промиваємо під проточною водою, виймаємо кісточки та нарізаємо кожну на 4 частини. Додаємо в них крохмаль, корицю та цукор.

Робочу поверхню, качалку та розморожене листкове тісто присипаємо борошном. Розкочуємо тісто в прямокутний пласт товщиною 0,2-0,3 см. При цьому воно не повинно рватися.

Читайте також: Печемо ароматний віденський штрудель з яблуком та корицею: простий рецепт.

Начинку викладаємо на тісто і загортаємо у рулет. Зверху змащуємо штрудель зі сливовою начинкою збитим яйцем. Перекладаємо пиріг на деко, вистелене пергаментним папером.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо в неї деко зі штруделем і випікаємо до золотистої скоринки приблизно 30 хвилин.

Готовий штрудель залишаємо трохи охолонути і посипаємо цукровою пудрою (за бажанням).

Фото: instagram.com/snail_is_

Цікаві новини для вас:

  1. Таку консервацію куштували не всі: як закрити на зиму мариновані кавуни в банках.
  2. Бешамель – найпопулярніший білий соус до макаронів та лазаньї: як його приготувати.
  3. Пишне тісто і хрумка скоринка: як приготувати смачні біляші з м'ясом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні