Багато з нас люблять літо за велику кількість сезонних ягід і фруктів, які містять різні вітаміни та мікроелементи. Взимку така розкіш доступна не всім, тому варто запастися смачною консервацією. Раніше ми розповідали, як приготувати запашне варення з айви, а тепер підібрали рецепт густого яблучного повидла. Готують його без крохмалю та інших загущувачів.
Інгредієнти: очищені яблука (1,1-1,2 кг), цукор (600 г), апельсин (1 шт.), кориця (0,3 ч. л.).
Читайте також: Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярності: його їдять як соус до м'яса.
Приготування:
Заздалегідь підготуємо банки та кришки: промиваємо їх у проточній воді з мийним засобом або содою, потім стерилізуємо. Зробити це можна в мікрохвильовій печі, мультиварці, каструлі або в духовці. Кришки кип'ятимо у воді близько 10 хвилин або просто обдаємо окропом.
Яблука промиваємо у проточній воді, очищаємо від шкірки та насіннєвої коробочки, дрібно ріжемо. Викладаємо їх у каструлю, пересипаємо цукром і залишаємо в такому вигляді приблизно на 1-2 години, щоб вони пустили сік.
Миємо апельсин, витираємо його насухо, знімаємо цедру за допомогою терки. Чистимо його від білої шкірки, плівок.
Читайте також: Рецепт ароматного виноградного компоту на зиму: консервувати можна без стерилізації.
Ставимо каструлю з яблуками на плиту, варимо, не забуваючи помішувати, близько 30 хвилин. Потім додаємо цедру та м'якоть апельсина, знову варимо 30 хвилин. Додаємо корицю і продовжуємо варити ще півгодини.
Даємо варенню повністю охолонути. Якщо консистенція занадто рідка або ви хочете більш густе повидло, проварюємо його протягом 30 хвилин - 1 години. Якщо консистенція влаштовує вас, знову доводимо варення до кипіння і розкладаємо в стерильні банки. Герметично закриваємо кришками і перевертаємо догори дном. Накриваємо теплим пледом або ковдрою і залишаємо приблизно на добу. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.
Цікаві новини для вас:
Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення з груш, щоб вони не розварилися.
Мариновані сливи будуть готові лише за один день: популярний рецепт на зиму.
Медовик із сметанним кремом – класичний торт: як його приготувати.